Die caravan? Daar slaapt Sinterklaas in. Goedheiligman overnacht op het schoolplein van De Kluft in Den Helder

De leerlingen van groep 1/2 van basisschool De Kluft springend in de caravan op het bed van Sinterklaas.© Foto George Stoekenbroek

Britt van Biezen
Den Helder

Op het schoolplein van de kleuters van basisschool De Kluft heeft Sinterklaas een aantal nachten in een caravan geslapen. De leerlingen uit de groepen 1/2 hebben hem er nog niet aangetroffen, maar weten zeker dat hij donderdag tevoorschijn zal komen.

Voor de caravan hangt zijn ondergoed aan de waslijn te drogen. Binnen hangt zijn mijter aan de toiletdeur, liggen er overal pepernoten en ander snoepgoed, en op het tafeltje staat er een half opgedronken bekertje chocolademelk.

De kampeerwagen is van een ouder van een van de leerlingen. Voor een themadag over vervoersmiddelen en techniek mocht de basisschool deze al lenen. Voor de Sint was dit privilege natuurlijk ook weggelegd.

De kleuters rennen naar de caravan toe wanneer zij naar buiten mogen voor het speelkwartier. Erg interessant natuurlijk om te zien waar Sinterklaas zijn nachten doorbrengt.

Hulp-bakpieten

Het bieden van een slaapplaats is niet de enige verdienste die De Kluft heeft geleverd voor de Sint. Aangezien de bakpieten erg verkouden waren, heeft Sinterklaas de leerlingen van groep 1/2 gevraagd te helpen in de bakkerij.

Ze hebben geoefend met zandvormen in de zandtafel en met speeldeeg. Ook hebben ze geleerd over de verschillende specerijen. Groep 1/2A mocht op bezoek komen bij Banketbakkerij Bos.

Dekinderen hebben hier lekkernijen gebakken die zijn uitgedeeld tijdens de benefietshow van en voor de Helderse brassband Morefire. Ook in het ziekenhuis zijn de traktaties uitgedeeld, waarna de leerlingen er een rondleiding kregen en veel leerden op het gebied van zorg.

Onvindbaar

De kleuters blijven om de beurt naar binnen gluren in de caravan. Nee, nog steeds geen Sinterklaas te bekennen. Waar zou de goedheiligman zijn? Daar gaan de leerlingen donderdagmorgen rond kwart voor negen achterkomen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.