IJmonder van het Jaar-kandidaat: Dankzij Raimon is Uitgeest veiliger

Raimon Metselaar bij de plaatsing van de eerste openbare AED in Uitgeest.
© archieffoto heleen vink
Uitgeest

Mede dankzij Raimon Metselaar heeft Uitgeest er zeven openbare AED’s bij. Daarom vindt Marjolijn Rodenburg dat hij IJmonder van het Jaar moet worden.

,,Raimon is een actieve jongen. Hij is betrokken bij de reanimatie, hij is geïnteresseerd in EHBO en niet alleen dat, hij voert het daadwerkelijk uit.’’

Met Marjolijn Rodenburg heeft Raimon Metselaar er bij het gemeentebestuur van Uitgeest lang op aangedrongen om het dorp te voorzien van AED’s die openbaar toegankelijk zijn. In oktober was het zover. Met wethouder Cees Beentjes nam hij de eerste van de zeven in gebruik, naast de entree van het gemeentehuis van Uitgeest.

Lange tijd was Uitgeest een witte vlek. Er waren wel AED’s, maar die waren in particulier bezit of hingen in supermarkten of bij doktersposten.

Raimon volgde cursussen die nodig zijn om burgerhulpverlener te worden bij Marjolijn, die met haar onderneming Reanimeren kun je leren EHBO en BHV-trainingen geeft. Ze woont in het Uitgeester buurtschap Busch en Dam, waar geen AED te vinden was (’die hebben we als buurt zelf aangeschaft’).

,,Raimon is gedreven. Hij heeft al heel veel reanimaties gedaan. Op zijn fiets racet hij door het dorp. Hij heeft daarna ook de cursus baby en kind gedaan en sindsdien hebben we contact gehouden.

Uitgeesters kunnen nu een door de gemeente betaalde cursus volgen. Want zonder cursus kun je geen AED gebruiken. Raimon geeft het goede voorbeeld, ik hoop dat meer burgers volgen.’’

Nomineer jouw kandidaat

Ken je iemand die het verdient om IJmonder van het Jaar 2019 te worden? Kandidaten kunnen genomineerd worden door een mailtje te sturen naar: redactie.ken@nhd.nl of redactie@ijmuidercourant.nl. Met namen, telefoonnummers en motivatie. Je moet wel campagne voeren voor jouw kandidaat. Stemmen kan nu nog niet.

Meer nieuws uit Kennemerland