Cadeau-actie Puur for Kids breidt steeds verder uit: na West-Friesland en Alkmaar nu ook Langedijk

Het bestuur van stichting Puur for Kids: v.l.n.r. Miranda Boots, Bianca Elfrink, Isabella Suijdam, Nicolien Jorritsma, Afke Velink en Leonie Walburg.
© Foto Rob Verschoor
Hoorn

Voor de twaalfde keer gaat de stichting Puur for Kids cadeaus inzamelen voor kinderen uit gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Naast Voedselbank West-Friesland gaat het om Voedselbank Alkmaar en voor het eerst ook Voedselbank Langedijk, waardoor meer dan 500 kinderen blij gemaakt kunnen worden met cadeautjes onder de boom.

De stichting hoopt dit jaar een nog grotere doelgroep te kunnen bereiken door mantelzorgers, begeleiders van gezinnen en organisaties de mogelijkheid te geven een speciale aanvraag in te dienen voor kinderen uit gezinnen die wel iets extra’s verdienen. Er zijn al 55 aanvragen binnen.

Op verschillende plekken in West-Friesland, Alkmaar en Langedijk worden vanaf 6 december kerstbomen geplaatst met kaartjes erin, waarop staat of het voor een jongen of meisje is en om welke leeftijdscategorie het gaat (tussen 0 en 13 jaar). Iedereen kan een kaartje pakken, voor dit kind een cadeautje kopen, omdat vervolgens ingepakt terug te leggen onder de boom. De cadeautjes worden op 18 december opgehaald om vlak voor Kerstmis persoonlijk te worden uitgereikt.

De laatste jaren is het gelukt om genoeg donaties te verzamelen om kinderen van 14 jaar tot en met 18 jaar naar de bioscoop te laten gaan. Ook dit jaar zullen er kaartjes in de bomen hangen met een verzoek voor een donatie van 7 euro, waarmee dankzij sponsoring van Vue Bioscoop en Van der Valk Hoorn een kind verzekerd is van een bioscoopkaartje.

Lionsclub Markermeer heeft besloten de stichting de komende jaren te sponsoren, waarmee de stichting verzekerd is van een vast bedrag per jaar, dat gebruikt kan worden om speciale cadeaus in te kopen of om activiteiten te organiseren voor de kinderen. Een detacheringsbureau heeft aangeboden het geld dat het normaal zou besteden aan relatiegeschenken dit jaar te doneren aan Stichting Puur for Kids.

Dit jaar werd van het overblijvende geld een middag georganiseerd bij Sam City. Ook in 2020 wil de stichting zo’n dag regelen.

Voor informatie, ook over bijdragen: www.puurforkids.nl.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen