Premium

Haarlemmer Niels van Veen is de dubbele hattrickheld van Hillegom

Haarlemmer Niels van Veen is de dubbele hattrickheld van Hillegom
Niels van Veen: ,,Ik hoopte op doelpunt vier en vijf, maar helaas.”
© Eigen foto
Haarlem

Spits Niels van Veen van de zondagse tweedeklasser Hillegom is niet zo van de lijstjes en de tabellen. Dat hij op twee opeenvolgende zondagen in een helft een hattrick scoorde zal hij niet gauw vergeten. Zes treffers dus, in acht dagen tijd.

Op 24 november nam de in hartje Haarlem wonende aanvaller uit tegen Foreholte de complete Hillegomse productie (0-3) voor zijn rekening. De drie goals vielen allemaal na de rust. Afgelopen zondag stond Hillegom halverwege de thuiswedstrijd tegen Laakkwartier met 4-0 voor. Niels van Veen (29) had opnieuw drie keer raak geschoten. ,,Dan hoop je dus vurig dat je in de tweede helft een vierde en misschien wel een vijfde doelpunt maakt. Maar helaas.’’

Niels bleef na de pauze droog staan. Hillegom bepaald niet. De ploeg van de nieuwe trainer Ron Bouman bereikte het eindsignaal met een niet alledaagse 10-1 op het scorebord. In de 70ste minuut werd Van Veen door Bouman naar de kant gehaald en moest hij definitief tevreden zijn met zijn trio treffers.

De in Nieuw-Vennep opgegroeide Niels speelde tot zijn achttiende bij DIOS. Toen zijn trainer Rick van IJzendoorn verkaste van DIOS naar de A1 van het Katwijkse Quick Boys vond hij dat Niels van Veen ook eens moest proberen om het een paar stappen hoger waar te maken. Van Veen knokte zich uiteindelijk in het eerste seniorenelftal van Quick Boys en speelde vier jaar als aanvallend middenvelder in de hoofdklasse. Vervolgens stapte hij over naar buurman Rijnvogels dat op hetzelfde niveau voetbalde. Dat verblijf duurde drie jaar.

Na ook nog een jaar Ter Leede besloot Niels de zaterdagse hoofdklasse vaarwel te zeggen. ,,Ik had in Sassenheim een slecht seizoen gedraaid en besloot een niveautje lager te gaan spelen. Ook al omdat ik terug wilde naar twee keer trainen in de week.’’

Niels van Veen koos in 2018 voor eersteklasser Hillegom,waar zijn oom Matty al een leven lang vertoefde. Deze Van Veen was Hillegom al trouw, vele jaren voor het huwelijk met Concordia werd gesloten. Een tijd waarin SV Hillegom nog gewoon VV Hillegom was.

Concordia

Niels van Veens eerste seizoen - met halverwege een trainerswissel - eindigde met een degradatie naar de tweede klasse. Of het team van Bouman direct weet terug te keren naar de eerste klasse zal komend voorjaar blijken. Vooralsnog gaat het voorspoedig met SV Hillegom dat zich na tien wedstrijden koploper in de tweede klasse C mag noemen. Spits Van Veen voelt zich prima thuis bij de club waar de scheidslijn tussen de fusiepartners Hillegom en Concordia steeds vager wordt.

,,Er worden nog wel eens grapjes gemaakt over het verleden’’, weet Niels. ,,Komt er een speler ineens op de training met zijn oude shirt van Concordia aan. Het leeft zeker in de groep dat wij op 15 december met Hillegom tegen Concordia voetballen. Oké, die gasten komen uit Delft. Maar er wordt bij ons al weken over gesproken.’’

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen