Motorcoureur Jamie van Sikkelerus uit Akersloot blijft met eigen team actief in het WK supersport

Jaimie van Sikkelerus met Kervin Bos van Ten Kate.
© Foto PR
Akersloot

Jaimie van Sikkelerus (22) rijdt ook in 2020 het WK supersport. De motorcoureur uit Akersloot doet dat met zijn eigen MPM Oil Routz-raceteam.

De Noord-Hollander maakte in 2017 zijn debuut in het EK supersport In 2018 maakte hij de overstap naar het zogenoemde WorldSSP, het niveau onder de superbikes, de snelste standaardklasse van de motorsport. Dit jaar eindige hij als 22e ondanks slepende knieblessures. Deze winter wordt Van Sikkelerus aan beide knieën geopereerd om zo pijnvrij te zijn als het seizoen 2020 begint.

De Akersloter krijgt met zijn privéteam wel logistieke ondersteuning van Ten Kate Racing en dat team zal voor hem een Yamaha YZF-R6 prepareren.

,,Ik ben zo verschrikkelijk trots op dit nieuwe project en ik ben zo blij dat ik ook volgend jaar rij in het WorldSSP’’, vertelt Van Sikkelerus. ,,Ik zal er alles aan doen om dit project tot een succes te brengen. Het is bovendien fantastisch om iedereen zo gemotiveerd te zien na een voor mij lastig 2019. Binnenkort zal ik geopereerd worden aan mijn knieën en ik hoop echt fit te zijn daarna.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen