Station als buitenpoort nog geen succes, blijkt in Santpoort-Noord [video]

De tijdelijke aankleding van de tunnel onder het station Santpoort-Noord.
Santpoort-Noord

Bewoners en toeristen verleiden om met de trein de stad uit te gaan naar de natuur. Santpoort-Noord was deze zomer de eerste zogeheten Buitenpoort. Extra reizigers heeft het niet op geleverd en ook de inrichting van het station moet beter.

De pilot van NS, gemeente Velsen en de provincie Noord-Holland is nu afgerond. De tijdelijke aanpassingen aan het station worden weer weggehaald. Uit onderzoek onder bezoekers bleek dat zij nog een aantal voorzieningen op het station en in de omgeving missen.

Lees ook: Proef met Buitenpoort Santpoort-Noord trekt geen extra treinreizigers, maar krijgt toch een vervolg

Lees ook: Stations als natuurpoorten voor stedelingen [video]

Het onbemande station Santpoort-Noord is nu nog onvoldoende een ontmoetingsplek en bestemming voor recreanten aan het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dat niet massaal Amsterdammers de trein naar de duinen namen, kan ook liggen aan de nog geringe promotie.

Alle ervaringen worden gebruikt om zowel Santpoort-Noord als ook andere kansrijke stations in Noord-Holland nabij natuurgebieden tot Buitenpoorten in te richten. Zo zijn er plannen voor Buitenpoorten bij de stations Castricum, Wormerveer en Haarlem-Spaarnwoude.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen