Premium

Tweede divisie: Oprukkend Spakenburg moet nog veel beter, maar is achterin stevig als een wolkenkrabber [video]

Tweede divisie: Oprukkend Spakenburg moet nog veel beter, maar is achterin stevig als een wolkenkrabber [video]
Bunschoten-Spakenburg

Eric Meijers kent een vliegende start als trainer van Spakenburg. Twee gespeeld, twee gewonnen. De Blauwen staan keurig in het linkerrijtje en kijken alleen maar omhoog. De achterstand op de buurman op de Westmaat bedraagt slechts zes punten.

Opende Meijers vorige week met een gestolen 1-2 overwinning op GVVV in Veenendaal, de zege op Quick Boys (2-0) bezat zaterdag meer kwaliteit. Al mocht de thuisploeg bepaald niet klagen dat de Katwijkers in het eerste half uur vergaten een of twee keer de trekker over te halen.

,,De eerste vijfentwintig minuten waren we de onderliggende partij’’, keek Eric Meijers terug. ,,We hadden moeite met het positiespel van Quick Boys, werden te snel uit onze formatie gerukt. In die fase werden we op de been gehouden door Leon ter Wielen.’’

Binnen zestig seconden moest de Spakenburgse doelman twee keer vol aan de bak om doelpogingen van Quick Boys-aanvaller Tommy Bekooij te verijdelen. Daarna voorkwam hij een tegentreffer toen Dennis Kaars na een te zachte terugspeelbal van Barry Beijer alleen voor zijn doel verscheen.

Kort na zijn redding kwam Spakenburg fortuinlijk aan de leiding. Vince Gino Dekker legde na ruim een half uur spelen een vrije trap op het hoofd van Koos Werkman, die via de rug van een Quick Boys-verdediger inknikte: 1-0.

Tweede divisie: Oprukkend Spakenburg moet nog veel beter, maar is achterin stevig als een wolkenkrabber [video]
Kevin Sterling, maker van de 2-0, laat tegenstander Chima Bosman schrikken.
© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

,,Dat was het kantelmoment in de wedstrijd’’, zag Meijers. ,,In plaats van dat wij met 2-0 voor staan, raken we met 1-0 achter’’, treurde Quick Boys-collega Edwin Grünholz op zijn beurt.

Het werd nog erger voor de geplaagde coach van de Katwijkers. Zes minuten later stond Dekker ook aan de basis van de tweede treffer van Spakenburg. Ditmaal deponeerde hij de bal loepzuiver op het hoofd van voormalig Katwijk-speler Kevin Sterling, die gretig toesloeg: 2-0. ,,Een gruwelijke dekkingsfout’’, bromde Grünholz. ,,Al moet ik toegeven dat hij die bal netjes inkopte.’’

Zo werd Dekker (22) de gevierde man aan de Blauwe zijde van de Westmaat. ,,Ik mag niet ontevreden zijn’’, keek de aanvaller uit Almere terug. ,,Twee assists, maar ik kan beter. Ik mis nog wat ritme.’’

Dekker speelde pas zijn vierde wedstrijd voor Spakenburg. Hij werd na de slechte competitiestart door John de Wolf gepolst of hij interesse had bij de Blauwen te komen voetballen. Dekker, ooit een rastalent in de Ajax-jeugd, hapte toe en tekende een contract tot het einde van dit seizoen. Meijer: ,,Zijn snelheid en traptechniek waren de sleutels tot onze overwinning.’’

De vierde opeenvolgende zege van Spakenburg, dat uit de laatste zes wedstrijden vijftien punten behaalde. ,,We moeten ons niet rijk rekenen’’, waarschuwde de trainer. ,,We zijn net zo goed als onze laatste wedstrijd. Er zijn nog genoeg verbeterpunten. Zo raakten we in de tweede helft de bal veel te snel kwijt en kozen we te vaak en te snel voor de diepe bal.’’

Verdedigend stond Spakenburg stevig als een wolkenkrabber. ,,We hebben na de pauze nog geen halve kans weggegeven’’, vond Meijers. ,,Aanvallend verzuimden we in de counter de 3-0 te maken. We kregen twee dotten van kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Maar verder kan ik mijn spelers niets verwijten. Ze hebben de voorsprong uitstekend geconsolideerd.’’

Inmiddels ziet de wereld er toch heel anders uit voor Spakenburg dan na de dramatische competitiestart (één uit vier). Het heeft net als De Treffers, Rijnsburgse Boys en Kozakken Boys 22 punten uit veertien wedstrijden.

Pikant detail: voor de winterstop komt het nog twee van die drie ploegen tegen. Volgende week in Groesbeek - de woonplaats van Meijers - eerst De Treffers, de week erop thuis Rijnsburgse Boys.

Spakenburg-Quick Boys 2-0

32. Werkman 1-0, 38. Sterling 2-0.

Spakenburg: Van der Wielen, Beekhuis, Beijer, Werkman, Van der Neut, Van Lopik, Koelewijn (75. Will), Pires Tavares, Dekker, Bitter, Sterling (81. Castien).

Quick Boys: Van der Helm; Bosman, Ket, Van der Plas (Steltenpool), Ravensbergen, Gomez Nieto (Kuyvenhoven), Mahmoed, Staal, Kamp (De Vré), Bekooij, Kaars.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen