AZ-fans gebruiken compensatieregeling vooral voor korting op nieuwe seizoenkaart

Supporters van AZ afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tegen VVV. Bij de competitiewedstrijden in Den Haag kwamen gemiddeld 7278 toeschouwers.
© Foto ANP
Den Haag

Vanwege de tijdelijke verhuizing naar Den Haag bood AZ in september de supporters een compensatieregeling aan. Het overgrote deel van de fans heeft de regeling gebruikt om korting te krijgen op een seizoenkaart voor volgend seizoen, aldus AZ.

AZ bood de supporters compensatie omdat de thuiswedstrijden niet in Alkmaar konden worden gespeeld. Wie dat wilde, kon een deel van het aanschafbedrag van zijn seizoenkaart terugvragen. AZ gaf de fans drie mogelijkheden van compensatie: het geld inzetten als korting bij de aankoop van een seizoenkaart voor volgend seizoen, het geld inzetten als korting bij de aankoop van artikelen in de fanshop of het geld contant teruggestort krijgen. Wie koos voor dat laatste - handje contantje geld terug - kreeg de helft van het bedrag waar hij of zijn in de andere twee gevallen recht op had.

De wedstrijd tegen VVV, zondagmiddag, was voor AZ de laatste thuiswedstrijd in Den Haag – ervan uitgaande dat de gemeente Alkmaar op korte termijn het Afas Stadion goedkeurt.

Zie ook: Verhuizing naar Den Haag heeft AZ ook wat opgeleverd

De sportieve prestaties van AZ hebben niet of nauwelijks te lijden gehad van de tijdelijke verhuizing. Het aantal toeschouwers kreeg uiteraard wel een knauw. Het slechtst bezochte duel was AZ-Emmen. Dat kwam ook door het tijdstip: 20 uur op zondagavond. Dat duel werd door 5.565 in het stadion bekeken.

Bij de elf in Den Haag gespeelde wedstrijden was het gemiddelde aantal toeschouwers 8.185, waarbij aangetekend dat de wedstrijden in de Europa League beter werden bezocht dan de competitiewedstrijden. Bij de vier Europese wedstrijden kwamen gemiddeld 9.774 kijken, bij de eredivisieduels gemiddeld 7.278.

In het eigen stadion in Alkmaar kwamen de laatste jaren meestal zo’n veertien- à vijftienduizend mensen naar de wedstrijden.

De elf thuiswedstrijden in Den Haag (met toeschouwersaantal):

AZ-Marioepol 4-0 (8.018)

AZ-Groningen 0-0 (8.563)

AZ-Sparta 5-1 (8.327)

AZ-Heracles 2-0 (7.241)

AZ-Man. United 0-0 (13.863)

AZ-Heerenveen 2-4 (7.648)

AZ-FC Astana 6-0 (8.123)

AZ-FC Twente 3-0 (7.597)

AZ-FC Emmen 3-0 (5.565)

AZ-Partizan B. 2-2 (9.092)

AZ-VVV 1-0 (6.007)

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen