Directeur en brandweercommandant Steven van de Looij (48) verruilt Veiligheidsregio Noord-Holland Noord voor Amsterdam-Amstelland

Vertrekkend directeur en brandweercommandant Steven van de Looij.
© Foto Veiligheidsregio Noord-Holland Noord
Alkmaar

Steven van de Looij (48) verlaat per 1 februari 2020 de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Sinds 2009 is hij daar werkzaam als directeur en regionaal brandweercommandant.

Van de Looij verruilt zijn huidige baan straks voor een nieuwe functie bij de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Daar wordt hij lid van de korpsleiding bij de brandweer en lid van het managementteam.

Innovatieofficier

De geboren Alkmaarder gaat in Amsterdam aan de slag als chef informatie en innovatieofficier: Van de Looij zal zich bezighouden met de kansen en bedreigingen van digitalisering en informatietechnologie.

Crisisorganisatie

Tevens zal hij de rol van commandant van dienst vervullen in de crisisorganisatie.

Zijn vertrek bij de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is een verrassing. Wie daar de opvolger van Van de Looij wordt is nog onduidelijk.

Op verzoek van voorzitter Piet Bruinooge, burgemeester van Alkmaar, wordt een zorgvuldige overdracht van Van der Looijs portefeuille en lopende zaken voorbereid.

Afscheid

Van de vertrekkend directeur en brandweercommandant wordt later officieel afscheid genomen.

De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is de organisatie voor brandweer-, ambulancezorg, risico- en crisisbeheersing in 17 gemeenten in die regio.

De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland is een samenwerkingsverband op hetzelfde gebied tussen zes gemeenten: Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Meer nieuws uit Alkmaar