SP: ’Collectieve zorgverzekering van gemeente Hilversum niet meer het voordeligst’

Hilversum

De raadsfractie van de SP in Hilversum heeft vragen gesteld over de collectieve zorgverzekering van de gemeente Hilversum. Deze valt volgens de partij flink duurder uit volgend jaar.

Hilversummer die rond moeten komen van een inkomen tot 130 procent van het sociaal minimum kunnen zich bij de gemeente aanmelden voor een collectieve zorgverzekering. „Dit was tot vorig jaar een redelijk tot goede keuze, maar in 2020 verandert dat”, aldus de SP in vragen aan het college van B & W.

Brief

„De collectieve zorgverzekering is niet meer vanzelfsprekend de voordeligste. Zo wordt het eigen risico niet meer vergoed en dat betekent een dikke extra kostenpost in vergelijking met 2019. Daarnaast is de vraag of alle hulpverleners die mensen nu hebben wel gecontracteerd zijn”, aldus de oppositiepartij. Daarnaast is volgens de SP die informatiebrief over de verzekering in 2020 nog niet binnen bij de Hilversummers. Hierdoor zouden ze geen goed overzicht hebben.

Loket

De SP wil nu dat het college aan de gang gaat met de collectieve zorgverzekering voor Hilversummers die weinig te besteden hebben. Zo moet een brief met informatie zo snel mogelijk naar de inwoners. Daarnaast wil de partij een loket waar mensen hulp krijgen bij het inzichtelijk krijgen of de nieuwe verzekering een goede optie is. Ook wil de SP weten of het college over andere opties dan een collectieve regeling heeft nagedacht, zoals in bijvoorbeeld Gooise Meren gebeurt. „Daar krijgen minima een tegemoetkoming in het eigen risico en de aanvullende verzekering.”

De SP hoopt verder dat het college Hilversummers gaat mededelen dat de eigen risico niet meer wordt vergoed. „En wil het college met de gemeenteraad in overleg over een aanvullende maatregel om minima tegemoet te komen in het nu zelf te dragen eigen risico?”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen

Video uitgelicht