Kinderstoel Ultimo 3 onveilig

De Consumentenbond raadt het gebruik van kinderstoel Ultimo 3 af omdat de stoel om kan vallen terwijl er een kind in zit. Dit blijkt uit de test kinderstoelen van de Consumentenbond.

De Ultimo 3 van fabrikant Quax is te gebruiken op tafelhoogte, keukeneilandhoogte en als laag stoeltje. De Consumentenbond onderwierp het stoeltje aan stabiliteitstesten op alle hoogtes. Op tafelhoogte bleek de stoel om te kunnen vallen bij zijwaartse belasting, bijvoorbeeld als een kindje iets op de grond heeft laten vallen en over de armleuningen leunt om het op te pakken. De armleuningen van de kunststof zitting zijn iets naar beneden te buigen waardoor de stoel minder stabiel wordt.

Volgens de huidige veiligheidsnorm moeten kinderstoelen slagen voor een duurtest en een stabiliteitstest. En de stoel moet voorkomen dat een kind eruit kan klimmen. De Consumentenbond bekeek van acht nieuwe exemplaren of ze aan die veiligheidsnorm voldoen.

Danchair niet duurzaam

Ook de Danchair van Babydan kwam niet ongeschonden uit de test. In de duurtest, waarbij een machine 500 keer een zware stoot op de zitting geeft, kwamen er bij de Danchair al na 40 stoten scheuren in de zitting. Dit is niet duurzaam en de stoel krijgt dan ook een onvoldoende. Daarnaast is de stoel niet comfortabel omdat de baby op een van de riempjes van het tuigje zit.

Meer informatie over kinderstoelen vind je HIER.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de Ombudsman? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsman

Video uitgelicht

    Ombudsman

    Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.