Outdoor Stereo in Hoorn heeft met Jeugd van Tegenwoordig ’tofste headliner ooit’

De Jeugd van Tegenwoordig eerder dit jaar in het Olympisch Stadion. Op 29 augustus bij Outdoor Stereo in Hoorn.
© Foto ANP Kippa
Hoorn

De Jeugd van Tegenwoordig treedt op tijdens Outdoor Stereo 2020, op zaterdag 29 augustus 2020. „De tofste headliner ooit”, jubelt organisator Rob van der Molen.

De groep gaf afgelopen zomer nog een jubileumconcert in een uitverkocht Olympisch Stadion. Sinds de debuutsingle Watskeburt in 2005 heeft De Jeugd van Tegenwoordig een grote schare fans opgebouwd.

Het wordt volgens Van der Molen de eerste keer dat Faberyayo, Vieze Fur en Willie Wartaal tijdens een evenement in Hoorn optreden.

„Wij kijken enorm uit naar de komst van De Jeugd. Onze generatie is de afgelopen vijftien jaar opgegroeid met de unieke sound van deze gasten, met nummers als Sterrenstof, Get Spanish en Hollereer. Ik herinner mij zelf Lowlands 2013 nog, waar ze echt een legendarische show weggaven. Niet normaal, hoeveel energie daar vrijkwam. Kippenvelmomenten, dat is waar we voor gaan tijdens de 2020 editie van Outdoor Stereo Festival.”

Het thema van Outdoor Stereo 2020 is ’Viva La Fiesta!’. De bezoeker wordt meegenomen in Latijns-Amerikaanse sferen, met invloeden uit o.a. Cuba, Mexico en het Caribisch gebied.

Van der Molen: „Afgelopen jaar hebben wij de lat hoger gelegd en voor meer show en entertainment gezorgd. Die lijn trekken wij in 2020 absoluut door, waarbij de beleving van de bezoeker centraal staat. Onze inspiratie halen wij uit de tradities en cultuur van deze landen, die wij vertalen naar het festival. Tel daarbij de latin en salsa elementen op en alle ingrediënten voor een succesvolle editie zijn aanwezig!”

Super Early Bird

De organisatie verwacht, nu het optreden van De Jeugd van Tegenwoordig is aangekondigd, een stormloop op de kaarten. Een Super Early Bird actie loopt nog tot en met 31 december. Tickets kosten nu € 29,50 (ex fee) en er is een vriendenactie: 4 + 1 gratis. De minimale leeftijd is 18 jaar. Kijk voor tickets en informatie op www.outdoorstereo.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen