De ijsbaan op de Beatrixstraat in Den Helder wordt dit jaar moderner, de opbouw is in volle gang

De opbouw van de schaatsbaan in de Beatrixstraat is in volle gang. Vrijdag wordt de baan officieel geopend.
© Foto George Stoekenbroek
Den Helder

Dertigduizend mensen maakten vorig jaar gebruik van de welbekende schaatsbaan in de Beatrixstraat in Den Helder.

En dit jaar moet dat aantal ook te realiseren zijn, verwacht de organisatie. Maandag rond zes uur in de ochtend zijn vrijwilligers van Stichting Promotie Helderse Binnenstad begonnen met de opbouw van de kunstbaan.

En dus lagen er overal grote, zwarte slangen en werd het verkeer in de Beatrixstraat omgeleid. De slangen worden op de vloer aangesloten en zullen het schaatsijs produceren.

Vrijdag (18.00 uur) wordt de baan officieel geopend. Tot en met 5 januari 2020 kan er worden geschaatst. De faciliteiten op de schaatsbaan zijn dit jaar gemoderniseerd. Zo zijn de mobiele dixi-toiletten verleden tijd.

Er kan er nu gebruik worden gemaakt van een toiletwagen die is aangesloten op het riool. De tenten van de ovale ijsbaan zijn sinds gisteren al goed zichtbaar en de zijkanten zullen wederom open zijn voor een ’optimale sfeer’.

In de ochtenduren is de schaatsbaan traditiegetrouw gereserveerd voor scholieren. Op donderdag 13 december is de schaatsbaan het decor van de Ice Games, met onder andere een menselijk bowlingspel op het programma. Op een slee zo veel mogelijk bowlingkegels omver stoten. Volledige activiteitenprogramma zie ijsbaanbeatrixstraat.nl.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.