Klimaatoptimist Jelmer Mommers geeft lezing in Bussum: Acties druppel op gloeiende plaat? Welnee!

Klimaatoptimist Jelmer Mommers geeft lezing in Bussum: Acties druppel op gloeiende plaat? Welnee!
Bussum

Idealist en naar eigen ook wel degelijk realist Jelmer Mommers brengt dinsdagavond 3 december op een lezing in Bussum nuance én hoop in het klimaatdebat.

Hoe gaan we dit uitleggen? is de titel van in juni verschenen boek waarin Mommers, journalist voor De Correspondent, perspectief denkt te bieden op een steeds warmere aarde. Bij deze nieuwssite is hij correspondent klimaat en energie, en in die hoedanigheid schrijft hij veel over die onderwerpen. Wat hem betreft lijkt in het debat over de wereldwijde opwarming iedereen zo’n beetje zijn eigen feiten te hebben. ,,En dan ook nog zich in zijn eigen kamp terug te trekken. Maar hoe erg wordt het echt? En wat kunnen we doen?”, aldus de Amsterdammer, die achter de nieuwsberichten over smeltende ijskappen, uitstervende diersoorten en ontkennende politici een wereldwijde beweging ziet.

Belangrijk uitgangspunt voor Mommers is dat we onze toekomst op een steeds warmere aarde zelf schrijven. Volgens hem zijn er nog talloze opties om een veel betere toekomst te bouwen en is het nooit ‘te laat’ om je aan te sluiten. Mommers schetst deze avond hoe groot het probleem volgens hem werkelijk is. ,,Ook ben je voor altijd af van het idee dat jouw acties een druppel op een gloeiende plaat zijn.”

De lezing is in de bibliotheek Bussum aan het Wilhelminaplantsoen 18. Inloop vanaf half acht, aanvang acht uur. De lezing is een initiatief van de bibliotheek Gooi en meer met Samen Sneller Duurzaam Gooise Meren, de Gemeente Gooise Meren en Boekhandel Los. Entree tien euro, inclusief consumpties.

Kaarten ook te koop via de balie van Bibliotheek Bussum of www.bibliotheekgooienmeer.nl

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen