Premium

Zelfs in blessuretijd moet door HCSC succes dat voor het grijpen ligt worden gedeeld

Zelfs in blessuretijd moet door HCSC succes dat voor het grijpen ligt worden gedeeld
HCSC kreeg voldoende kansen om ADO’20 opzij te zetten maar had het geluk niet mee
© Foto George Stoekenbroek
Den Helder

Het heeft misschien alles te maken met de plaats op de ranglijst. Het zit HCSC niet mee. De thuisclub dacht in blessuretijd de winst tegen ADO ’20 binnen te hebben. In extremis moest het toch een remise (2-2) toestaan.

Een seizoen dat tot nu toe gekenmerkt wordt door veel verliespartijen, daardoor weinig punten en een trainerswissel, is er een geworden om te overleven in de derde klasse. Trainer Ben Visser die het stokje overnam van Frans Coppoolse en Fred Dekker, gelooft zeker dat zijn team daartoe in staat is. ,,We staan veel te laag voor de verzorgde manier waarop we voetballen.”

Rendement

Het eerste uur tegen ADO ’20 werd duidelijk wat de oefenmeester bedoelde. HCSC was beter dan de tegenstander, ook geen hoogvlieger, maar haalde geen rendement uit het overwicht dat het vooral in de eerste helft had. Het veelvuldig balbezit resulteerde in wat mogelijkheden echt grote kansen bleven lang uit. Leon Bregman was met een schot voorlangs het dichtste bij succes. Van de tegenstander uit Heemskerk had het niet veel te vrezen. Die kwam zelden in de buurt van HCSC doelman Marcel Bruul.

Controle

Er was controle, maar door het uitblijven van doelpunten bleef er onnodig een spannende lading boven de wedstrijd hangen. Dit veranderde direct na de hervatting, toen Fotiqui Camara goed voorbereidend werk van Timo Swart in de kluts afrondde. De 1-0 zou een heerlijk gevoel moeten geven voor de ploeg die niet gewend is met een voorsprong te moeten spelen. De blijdschap na het doelpunt was enorm, maar het vervolg ontbrak. ADO ’20 vocht zich in de wedstrijd en HCSC moest telkens een stapje achteruit. Een paar maal kwam het elftal van trainer Visser goed weg, maar met nog zeven minuten op de klok was daar toch de gelijkmaker: 1-1.

Het werd een slotfase met twee ploegen die vol voor de winst wilden gaan. De ruimtes op het veld boden in de omschakeling kansen aan beide elftallen. In blessuretijd leek HCSC de zo gewenste overwinning toch nog naar zich toe te trekken. Een schot van buiten het strafschopgebied door Dylano Vital verdween via het been van een tegenstander over de ADO doelman: 2-1. De driepunter lag voor het grijpen. In de slotminuut ging het toch weer mis. Een scherp aangesneden vrije trap in het doelgebied, werd door Boyd van der Meij binnen gekopt (2-2). Weer moesten de HCSC spelers een teleurstelling verwerken.

Geluk

Weliswaar hielden zij een punt over aan het duel, maar het voelde wel degelijk als een verlies. ,,De factor geluk ontbreekt bij ons ook wel een beetje.” Trainer Visser weet dat dit hoort bij een ploeg die in de onderste regionen bivakkeert.

HCSC: Bruul; Woortman, Van Steen, Margaritha, Bregman (41. Weerman), Post, Sivania (62. La Croes), Helder (79. Dalmeijer), Vital, Swart, Camara.

ADO ’20: Burger; Doodeman, Fatels, De Winter, Baltus, De Ruiter (71. M. Kroes), S. Kroes (78. Duijn), Van der Zon, Van der Meij, Van der Helm, Prins ( 73. Umans).

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Meest gelezen