Premium

Krankzinnig slot nekt Zaanlandia

Alkmaar

Na een krankzinnige slotfase stond Zaanlandia met lege handen, terwijl de Zaandamse ploeg dacht tegen AFC’34 in blessuretijd aan de winnende treffer te komen.

Na een fraai schot van Jeremy Kho werd de bal echter door doelman Mike Wesselink uit de kruising getikt en uit de daaropvolgende hoekschop kopte Reino Kok de bal tegen de onderkant van de lat. Luttele seconden later schoot aan de andere kant Sercan Yilmaz op fraaie wijze de winnende voor AFC’34 binnen. De opluchting was groot bij de Alkmaarders, die door de driepunter Zaanlandia passeerden op de ranglijst en met SDZ in de achtervolging op koploper De Zouaven blijven.

,,Het kon alle kanten op’’, blikte trainer Ronald Dooijeweerd terug op de voor Zaanlandia zo teleurstellend verlopen periode aan het eind van de na rust vermakelijke wedstrijd. ,,Ik denk dat het publiek vandaag de grote winnaar is, maar daar hebben wij nu niet zo veel aan. Eerlijk gezegd dacht ik zo’n tien minuten voor tijd dat we met een punt hier wel tevreden mochten zijn.’’

AFC’34 moest het zondag stellen zonder topscorer Stefan Smal, waardoor de thuisploeg in de eerste helft een machteloze indruk maakte. Dat Zaanlandia met een voorsprong kon rusten, dankte de ploeg aan een bevlieging van Jeremy Kho. Vanaf de linkerkant schoot hij de bal fraai bij de tweede paal binnen. Twee minuten later had hij ook de 0-2 moeten scoren. Hij speelde zich vrij voor het doel, maar stuitte op keeper Wesselink die met de voet redde.

Een kwartier na rust kwam AFC’34 langszij toen invaller Brian-Paul Tesselaar de bal binnen kopte na een voorzet van Sercan Yilmaz. Na de gelijkmaker ging de thuisploeg op jacht naar meer, maar doelman Terry Bosma hoefde niet te capituleren. Tot die 95e minuut...

Zaanlandia: Bosma, Magouz, Meijer, Savastano, De la Porte, Mulder (85. Dragtenstein), De Graaf (77. Hoquee), D. Kho, Kuiper, J. Kho, Kok.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek