Bloemendaal laat zich niet verrassen door Hurley

Oliver Polkamp.
© UNITED PHOTOS
Amsterdam

Staartploeg Hurley was zondagmiddag niet bij machte om Bloemendaal de ongeslagen status in deze competitie te ontnemen. In het Amsterdamse Bos werd het 1-5 voor de ploeg van coach Michel van den Heuvel. Bloemendaal heeft, met nog één wedstrijd (zondag thuis tegen Pinoké) te gaan voor de winterstop, op de ranglijst vijf punten voorsprong op de nummer twee, Den Bosch.

Voor Oliver Polkamp betekende de confrontatie tegen Hurley het weerzien met de club waar hij, na zeven jaar Rotterdam, vorig seizoen neerstreek. ,,Ik heb daar een mooi jaar gehad, dus was het leuk een aantal mensen weer te zien.”

Veel bekenden waren er niet, want ook in het Amsterdamse Bos was het berenkoud. ,,Direct na rust vroor het veld ook snel op. Maar wij en Hurley wisten de scheidsrechters te overtuigen om verder te spelen.” Op dat moment was de stand 1-2 in het voordeel van Bloemendaal, dat aantrad zonder de geblesseerden Jorrit Croon en Floris Wortelboer en Florian Fuchs miste wegens verplichtingen elders. Die 1-2 kwam op het scorebord na een treffer van Yannick van der Drift, de gelijkmaker uit een strafcorner van Hurley en een benutte strafbal van Tim Swaen op slag van rust.

Polkamp: ,,Tot dan was het ook spannend. Wij waren de bovenliggende partij, maar Hurley bood goed weerstand en kreeg ook scoringskansen.”

Na de pauze gaf Bloemendaal gas en de thuisploeg kon het niet meer bijbenen. Opnieuw Yannick van der Drift, Tim Swaen met zijn veertiende treffer van dit seizoen en Polkamp bepaalden de eindstand op 1-5.

,,Mijn doelpunt viel vlak voor tijd”, herinnerde Polkamp zich. ,,Iedereen was stijf van de kou en ik dacht bij balbezit van ons: ik ga er nog eens voor.” Met een forse klap ramde Polkamp zijn eerste competitietreffer tegen de plank achter de doelman van Hurley. ,,Nog één wedstrijd en dan is het eindelijk winterstop. Daar is iedereen aan toe, want hockeyen in de kou is voor spelers en publiek onaangenaam. Of wij ongeslagen willen blijven? Zeker, en na de winterstop gaan we er alles aan doen om een plek in de play-offs zo snel mogelijk veilig te stellen.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem