Premium

Trainer Edwin Veenstra heeft het lek bij HSV nu wel boven

Heiloo

Het heeft even geduurd, maar na de zege van vorige week op SVW’27 lijkt HSV-trainer Edwin Veenstra het lek boven te hebben. Tegen het eveneens in de onderste regionen verkerende Schoten werd een 4-1 zege binnengehaald.

Getwijfeld heeft Veenstra geen moment dat hij zijn ploeg niet aan de praat zou krijgen. ,,Misschien heeft het iets langer geduurd dan ik had gedacht”, verduidelijkte de trainer. ,,Maar ik heb altijd het gevoel gehad dat het wel goed zou komen.”

Het meest belangrijke is dat zijn spelers in de meeste voorgaande duels niet minder waren, maar veel moeite hadden tot het creëren van kansen te komen.

,,De laatste duels lukt ons dat wel”, aldus de trainer. ,,En dan blijkt dat wij ook makkelijker weten te scoren.” Over de eerste helft wilde Veenstra niet veel kwijt. ,,Die was gewoon heel slecht. Wij zijn pas gaan voetballen toen in de rust Luc Wagenaar en Lars de Vré ingezet werden. Dat heeft niets te maken met de spelers die ik eruit haalde, want ik had er wel acht kunnen wisselen.”

,,Wij hadden het even moeilijk, maar na de 2-1 was het gebeurd.”

HSV-Schoten 4-1 (0-0). Houtenbos 1-0, Stuur 1-1, Houtenbos 2-1, Apeldoorn 3-1, Houtenbos 4-1.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen