Berkhout laat kans glippen

Remo van Reijsen van Berkhout kan niet voorkomen dat aanvoerder Koen Laan RKEDO op voorsprong zet.
© Martin de Haan
De Goorn

Op bezoek bij RKEDO is hekkensluiter Berkhout er na een veelbelovende start van de wedstrijd niet in geslaagd het gaatje met RKEDO kleiner te maken. Tot grote teleurstelling van Berkhout-trainer Henry Bakker.

Berkhout mag achteraf de handen dichtknijpen dat het een punt heeft overgehouden aan het degradatieduel. En dat beaamde trainer Bakker. ,,Ik schaam me dood. Gesteund door wat er in de eerste minuut gebeurt, moeten we hier winnen. RKEDO voetbalt de hele wedstrijd met tien man en dan nog zijn wij niet beter. Ik had niet verwacht dat we het dit seizoen zo moeilijk zouden hebben. We hebben te weinig jongens die het niveau aan kunnen en dat is nogal frustrerend. Ik moet maar eens gaan nadenken of ik dit op deze manier nog wel wil.”

Na vijfenveertig seconden werd Berkhout al door RKEDO in het zadel geholpen. Aanvoerder Ted Hart trok in het strafschopgebied aan de noodrem. Hij voorkwam daarmee de scoringskans van Bas Veerbeek waarna Hart de rode kaart kreeg voorgeschoteld. De toegekende strafschop werd feilloos ingeschoten door Danny Kerkenaar.

Het leek hierdoor een hele moeilijke middag te gaan worden voor de thuisploeg, maar met tien man was RKEDO de betere ploeg en dat leverde voor rust een handvol kansen op. Zo raakte Jelle Laan de paal en na een kopbal van Chris van der Heijden moest Matthias Zijp als doelman van Berkhout alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Die gelijkmaker kwam er doordat Thijs Rus een steekbal van Koen Laan op waarde schatte en bekwaam afrondde.

Nog voor de rust zette Koen Laan, na na een prachtige crossbal van Dennis Buijsman, RKEDO op voorsprong. Op slag van rust bracht Jordi Schoonhoven, spits van Berkhout, de stand na een counter weer in evenwicht.

In de tweede helft zakten de Berkhouters verder in dan voor rust om er met een paar scherpe uitvallen gevaarlijk uit te komen. Zo was Bas Verbeek twee keer in de gelegenheid om zijn ploeg weer aan de leiding te schieten. Het was echter RKEDO dat het meeste aanspraak maakte op de overwinning, maar de aanvallers waren te onrustig als ze in de buurt van het doel van Berkhout verschenen.

Thijs Rus koos er een paar keer voor om de bal af te geven terwijl hij beter zelfzuchtig had kunnen zijn. In de laatste tien minuten was het weer tien tegen tien. Doelman Zijp vloerde de goed ingevallen Danny Korporaal. Bart de Haas was het niet eens met de toegekende strafschop en werd met rood van het veld gestuurd. Koen Laan nam zijn verantwoordelijkheid, maar doelman Zijp redde een punt door de strafschop uit de hoek te duiken.

RKEDO-Berkhout 2-2

2. Kerkenaar 1-0, 24. T. Rus 1-1, 36. K. Laan 2-1, 45. Schoonhoven 2-2.

Bijz. Rood: 1. Hart (RKEDO), 82. De Haas (Berkhout)

RKEDO: Bos, Buijsman,Feld, Hart, Floris (73. Van den Berg), M. Rus (55. Korporaal), Reus, Van der Heijden, K. Laan, J. Laan (55. Pronk), T. Rus.

Berkhout: Zijp, Ruiter, Piet, B. de Haas, T. de Haas, Van Reijsen, Engel, Feld, Kerkenaar, Veerbeek (73. Kempe), Schoonhoven (69. Van Eijken).

Meer nieuws uit Sport West-Friesland