VVW wint van De Blokkers zonder te sprankelen

De Blokkers-verdediger Harvey Mulder (links) kan niet voorkomen dat VVW-speler Thijs Nugter uithaalt.
© Foto Theo Groot
Blokker

Dankzij een eenvoudige 0-2 zege op De Blokkers kan VVW weer omhoog kijken op de ranglijst. De ploeg van trainer Niels Bakker acteerde absoluut niet groots, maar het was voldoende om de zeer matig spelende thuisploeg naar de laatste plaats te verwijzen.

,,Het was zeer slordig. En daarnaast speelden er te veel jongens hun eigen wedstrijd.” Met die woorden stapte De Blokkers-aanvoerder Davey Jansen teleurgesteld richting de kleedkamer. Hoewel het spel van VVW ook niet tot veel euforie leidde, was de stemming aan de kant van de ploeg uit Wervershoof een stuk positiever. De winst betekende namelijk niet alleen de derde zege van het seizoen, de ploeg klom ook nog eens naar plek zeven op de ranglijst.

De thuisformatie begon nog wel redelijk aan de wedstrijd, wat na een knappe aanval resulteerde in een poging van Fabian Juan. VVW kon daar aanvankelijk weinig tegenover zetten. Het spel speelde zich vooral af rond het middenveld en het duurde dan ook even voordat De Blokkers-doelman voor het eerst in actie moest komen. Een halve omhaal van VVW-captain Joris Schouten belandde precies in de handen van Noah Bommels, waarna niet veel later Max Groot voor het eerste echte gevaar zorgde. De jongeling van VVW kopte uit een corner echter net naast.

De Blokkers was vooral zoekende. Sporadisch belandde de bal op de flanken, maar niemand kon een creatieve oplossing vinden. Ook Jim Nelen niet. De van Zwaluwen’30 teruggekeerde aanvaller dribbelde zo nu en dan gemakkelijk langs zijn tegenstander, alleen was er nooit een passend vervolg. Wat dat betreft was Thijs Nugter in de eerste helft een stuk effectiever. De middenvelder kreeg met wat geluk de bal voor zijn voeten en zorgde via het been van een De Blokkers-speler voor de 0-1 ruststand. Na de pauze begon de thuisploeg iets feller. Maar opnieuw waren de kansen voor de bezoekers. Rob Neuvel kreeg de mogelijkheid om een dreun uit te delen, alleen vloog zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal. Raymon Koning bleef wel koelbloedig. De middenvelder kreeg knap het hoofd tegen een keiharde voorzet van Joris Schouten, waardoor de problemen voor De Blokkers groter werden.

De thuisploeg probeerde het tij nog te keren via een slotoffensief, alleen resulteerde dat slechts in enkele afstandsschoten. VVW had daarbij wel het geluk dat de knal van Tom Overtoom via de lat overvloog. Al moet je geluk ook afdwingen. En dat deed De Blokkers onvoldoende, waardoor het nu met slechts zeven punten op de laatste plaats staat.

,,Als je vandaag had gewonnen, kon je weer omhoog kijken. Maar het komt wel goed met ons. We hebben een heel ander team dan vorig jaar en we moeten nog een beetje wennen. Op de training zie ik veel goede dingen. Nu moet het er nog op zondag uitkomen”, vervolgde Jansen.

De Blokkers-VVW 0-2.

37. Nugter 0-1, 65. Koning 0-2.

De Blokkers: Bommels, Coffeng, El Guennouni, Mulder, Overtoom, De Bruijn (46. Elkhayami), T. Nelen (72. Mulder), Jansen, J. Nelen, Cetin (80. Ozdemir), Juan.

VVW: Mol, De Hoog, Neuvel, Otsen, Kolenberg (74. Sijm), Groot, Koning (87. T. Grooteman), Schouten, Nugter, J. Grooteman, R. Grooteman.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen