Historisch dieptepunt voor RC Waterland

Purmerend

Het toch al moeilijke seizoen van de rugbyers van RC Waterland heeft tegen Dukes een historisch dieptepunt bereikt. In Den Bosch werd met liefst 113-0 verloren.

Het verhaal is inmiddels bekend. De selectie van RC Waterland puilt uit van de - soms zware en langdurige - blessures. Echter, als zelfs de geblesseerde Marijn Rabelink (hersenschudding tijdens de training) al vanuit het tweede team bij de ploeg moet worden gehaald, is de nood wel heel erg de man. Hij was overigens niet de enige uit het tweede van RC Waterland die opgetrommeld werd. Er speelden liefst zeven jongens die normaal gesproken op een lager niveau acteren mee tegen koploper Dukes. Gelegenheidsaanvoerder Ingmar Talman wordt er moedeloos van, maar zag toch ook mooie dingen. ,,Ik weet dat de uitslag groot is. Enorm zullen we maar zeggen. Ik weet niet of het de grootste nederlaag ooit is voor de club, maar voor mij persoonlijk wel. Ondanks dat ben ik ongelooflijk trots op de ’fighting spirit’ van alles en iedereen in het veld. Niemand heeft de kop laten hangen en alle spelers hebben gestreden voor wat ze waard zijn.”

,,We hebben Dukes dertig minuten lang van het scoren af kunnen houden, maar toen was de tank leeg. Aan het einde zag je dat de tegenstander wel heel makkelijk de try’s maakten. We konden het simpelweg niet meer belopen.” De ’fighting spirt’ waar Talman aan memoreerde, is voor de geboren Fries de reden om telkens vanuit Heerenveen naar Purmerend te rijden. ,,De sfeer is ondanks alles nog steeds goed. We hebben een ontzettend hechte groep en gaan voor elkaar door het vuur. Dat is hartverwarmend. Voor mezelf heb ik als doel gesteld dat we in de ereklasse blijven. Heb mezelf er bij neergelegd dat er wedstrijden als deze tussen zitten en besef dat we ons moeten focussen op de wedstrijden tegen de concurrentie. Dan moeten we de punten pakken die ons handhaving opleveren.”

Meer nieuws uit Sport Waterland