Premium

Na zes wedstrijden zonder overwinning eindelijk weer succes voor Spirit’30

Rob Reus (rechts) namens Spirit’30 in een kopduel tegen Kleine Sluis.
© Foto Theo Groot
Hoogkarspel

In de eerste drie wedstrijden van dit seizoen pakte Spirit’30 met overtuigende cijfers de volle buit. Daarna volgden zes competitiewedstrijden op rij zonder overwinning maar tegen Kleine Sluis konden de Hoogkarspelers eindelijk weer drie punten bijschrijven: 2-1.

Of Hans Valk vanwege het matige spel van zijn team boos was geworden in de rust, was de vraag. De trainer van Spirit’30 antwoordde ontkennend. ,,Nee, absoluut niet. Omdat ik meer strijd en beleving zag dan in de wedstrijd van vorige week (7-1 verlies tegen Spartanen, red.). We hebben in de afgelopen periode al zo veel punten verloren, dat juist het vertrouwen weer opgebouwd moet worden. En dat lukt niet, als je het team gaat affikken. Dus dan ga je de positieve zaken van de wedstrijd benoemen. En daarna wat nog beter kan. ’’

In de eerste helft werd Spirit’30 teruggedrongen door Kleine Sluis. De thuisploeg kreeg weliswaar ook mogelijkheden maar in de basis waren de bezoekers de betere partij. Bij Spirit’30 verliep de communicatie uitermate stroef en was de ruimte tussen defensie en middenveld veel te groot. De bezoekers legden meer energie in de wedstrijd. De 1-0 voorsprong van Kleine Sluis, verkregen uit een doeltreffende vrije trap van Jord van de Pol, was niet onverdiend.

Fenomenale uithaal

In de tweede helft kwam de thuisploeg beter voor de dag al duurde het tot een minuut of twintig voor tijd voordat Spirit ook meer richting het doel van de tegenstander ging voetballen. Roel Botman zorgde een kwartier voor tijd met een fenomenale uithaal dat de stand weer gelijk werd getrokken. Zijn schot was onhoudbaar voor keeper Teun Groot.

Maar het kon nog beter voor de thuisploeg: Stef Bakker kopte niet veel later ook de 2-1 achter de doelman. Hoewel alle spelers van Kleine Sluis appelleerden voor buitenspel, bleef de vlag van assistent Wilco Conijn gedecideerd omlaag.

Roel Botman, de maker van het eerste doelpunt, kon zijn geluk niet op door de overwinning. ,,We hebben deze partij op inzet gewonnen. Vanuit hier moeten we de stijgende lijn weer zien te pakken. Vorige week werden we aan alle kanten voorbij gelopen, daarom speelden we in de eerste helft met twee spitsen. Op het middenveld kon ik niet echt mijn draai vinden, maar na rust kon ik mee voorin. Dat is toch meer mijn plek.’’

Valk was uiteindelijk zeer te spreken over het verschil tussen de wedstrijd tegen Spartanen en nu tegen Kleine Sluis: ,, We kunnen natuurlijk niet in één keer ’top’ zijn. Zes wedstrijden zonder winst en maar drie punten; dat knaagt aan het vertrouwen. We bleven vandaag in de organisatie staan. Dat was al veel beter dan vorige week. Toen deden we zomaar iets.

Spirit’30: Hoffer; Jelle Reus, Boekweit (18. Koopman), Bakker, Kors; R. Reus, Bouwhuis, Joost Reus, R. Botman; Klompe (53. N. Botman), Waardenburg (90+1. Voetman).

Kleine Sluis: Groot; B. Weel, C. Geerlig, M. Geerligs, De Bock; Van de Pol, Jansen, Borst, Damsma; Kwast (64. Vledder), G. Weel.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland