Premium

Champagne voor Joey Gijzen na eerste competitiezege Kolping Boys

Joey Gijzen(vierde van links) balt zijn vuisten nadat hij Kolping Boys op 1-1 heeft gezet tegen Legmeervogels.© Foto Walter Oliemans

Ron Weinbrecher
Oudorp

Een fles champagne voor Joey Gijzen na afloop van de wedstrijd van Kolping Boys tegen Legmeervogels. De boomlange jonge spits had met twee doelpunten een groot aandeel in de met 3-2 gewonnen krachtmeting tegen de ploeg uit Uithoorn en werd uitverkozen tot man van de wedstrijd.

Een verdiende zege voor de Oudorpers, maar de hele wedstrijd bleef het oppassen voor de individuele klasse en acties van de technisch goed onderlegde gasten. Voor de wedstrijd had trainer Marc de Wilde al aangegeven dat deze wedstrijd en de twee daaropvolgende duels zeer belangrijk waren in de strijd tegen degradatie. De schrik sloeg de trainer direct na het begin van de wedstrijd om het hart, want na exact 22 seconden was het al 0-1. Een snelle aanval over links werd binnen getikt door aanvaller Regilio Kranenburg.

Het jonge team van Marc de Wilde toonde zich niet aangeslagen en bouwde een groot veldoverwicht op. In de 7e minuut was Joey Gijzen alert toen een vrije trap van Koen de Goede terug werd gekopt vanaf de tweede paal. Het was meteen zijn eerste competitietreffer in de hoofdmacht van de Oudorpers.

Kolping bleef Legmeervogels opjagen, wilde doordrukken en kreeg diverse kansen. Joshua Martens schoot op de lat en Thomas Menu kopte op de dwarsligger. De 2-1 kwam er toch. De zelfverzekerde Joey Gijzen ging in de 18e minuut achter een vrije trap staan, ongeveer 30 meter van het doel en schoot de bal hard en strak achter de goede doelman van Legmeervogels. De gasten toonden zich echter zeer efficiënt bij de spaarzame keren dat de ploeg aan de overkant was. Jasper Burgers kopte in de 22e minuut de 2-2 binnen.

De open wedstrijd golfde op en neer en na de gelijkmaker nam Legmeervogels het initiatief weer over en Kolping Boys kwam met de schrik vrij toen een schot uit de tweede lijn door keeper Patrick de Vries tegen de lat werd getikt.

Na rust bleef het open karakter van de wedstrijd gehandhaafd. Het boeiende schouwspel werd in de 75e minuut beslist door topscorer Kevin Cappai. Een enorm misverstand tussen keeper en centrale verdediger werd door hem afgestraft.

In de ruim bemeten blessuretijd werd nog een bal van de Oudorper doellijn gehaald en zo kon Kolping Boys na 98 minuten opgelucht ademhalen.

De man van de wedstrijd, Joey Gijzen, was verguld. ,,Heerlijk, ik speelde al lekker in het tweede, ben fit en wordt steeds zelfverzekerder. Het is mooi als je meteen bepalend kan zijn voor je team.” Trainer Marc de Wilde deelde de vreugde van de spits. ,,Mooi toch voor zo’n jongen?”, stelde de trainer die zijn jonge ploeg complimenteerde. ,,We probeerden zo veel mogelijk druk te zetten op Legmeervogels, dat lukte bij fases heel aardig. Ik heb vooral genoten van de enorme strijdlust van mijn team.”

Kolping Boys: De Vries, Winkelaar, Mandjes, Martens, De Goede, Menu, Twisk (90. De Vries), Cappai, Berkhout (85. Bruin). Dekker, Gijzen.

Legmeervogels: Maenhout, Sarpong, Verschut, Slijters, Lechkar, Kranenburg, Van der Nolk van Gogh, Burgers (70. Van Gelderen), Deijl, Tuur, Vernooy (87. Haddouzi).

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen