Golfer Wil Besseling overtreft zichzelf met derde plaats in Zuid-Afrika

Malalane

Wil Besseling uit Schellinkhout heeft zijn beste resultaat ooit behaald in een toernooi van de Europese Tour.

De golfer eindigde in het Alfred Dunhill Championship in Zuid-Afrika op de gedeelde derde plaats. Hij moest twee slagen toegeven op de winnaar, de Spanjaard Pablo Larrazábal.

Het toernooi in Malalane brak vanwege de hitte met een kledingvoorschrift. De spelers mochten voor het eerst op de wedstrijddagen de lange broek inruilen voor een korte. Besseling maakte er dankbaar gebruik van.

Hij stond na de eerste dag met een zeer lage score van 65 slagen zelfs aan de leiding en hield ook de rondes erna zijn goede niveau vast. In de vierde en laatste ronde nam Besseling na twaalf ronden opnieuw de leiding en een eerste toernooizege lonkte, maar een dubbele bogey (+2) op de veertiende hole nekte hem.

Hij herstelde met een birdie op de vijftiende en was met één hole te gaan nog steeds kansrijk, maar een bogey op de achttiende was niet het ideale slot.

Besseling sloot af in 74 slagen, twee boven par, en kwam uit op een totaal van 282 slagen (-6). Larrazábal greep de winst door een birdie te maken op die beslissende achttiende hole. Hij vertelde na afloop dat de laatst ronde een martelgang was voor hem vanwege een blaar onder zijn grote teen.

Besseling eindigde eerder dit jaar ook al als beste Nederlander in het KLM Open op de zevende plaats. De derde plek in het Alfred Dunhill Championship leverde hem ruim 80.000 euro op.

,,Ik ben megatrots op hoe ik hier heb gespeeld’’, zei hij. ,,In een toernooi op de European Tour tot het laatst meedoen om de overwinning en deze week zo overtuigend spelen, dat is onbetaalbaar. Daar ga ik zo veel uithalen. Dit geeft me heel veel vertrouwen.’’

Meer nieuws uit Sport West-Friesland