Premium

Tranen van frustratie bij Hollandia na verlies in slotfase tegen Velsen

Velsen viert het winnende doelpunt van Mischa Plug. Hollandiaan Milan Vissie (l) druipt af.
© Orange Pictures/Jan Mulder
Hoorn

Met de tranen in zijn ogen zit hij in de kleedkamer. Verslagen. Ziek van de nederlaag tegen Velsen. Ziek van het feit dat er maar één punt is gehaald uit de laatste drie wedstrijden. Nick Kuin kende zondag een donkere dag met Hollandia.

Het is de 86e minuut en het staat 2-2 als Hollandia-verdediger Daan Buurman een overtreding begaat in zijn eigen strafschopgebied. Kuin zakt door zijn knieën wanneer de scheidsrechter een strafschop toekent. Teamgenoot Niek Reus protesteert. Het is tegen beter weten in. De Hoornaars weten donders goed dat er op deze zondag voor de derde keer op rij niet wordt gewonnen indien Velsen-verdediger Mischa Plug de gegeven penalty benut. Wanneer de bal een paar tellen later achter doelman Joey Wiese ligt, is er zelfs een wonder nodig om nog een punt over te houden aan het treffen met de middenmoter.

Een wonder dat uitblijft. En dus zijn er tranen bij de verdediger met zijn kenmerkende krullen. ,,Dit zijn tranen van frustratie”, zegt Kuin in de kleedkamer, terwijl de feestmuziek van de tegenstander door de muren heen bonkt. ,,We willen dit seizoen zó graag. En het begon ook allemaal zo goed. Natuurlijk was er een hosannastemming nadat we de eerste periode wonnen, maar dat is niet de oorzaak van het feit dat het nu niet meer lukt. Waar het dan wel aan ligt? Geen idee. Dat is het onverklaarbare van dit spelletje.”

Twee corners

Hollandia gaat tot twee keer aan toe nat bij een corner. Na een klein half uur is het Plug die een kopbal met het hoofd verlengt en de score opent namens Velsen. Vlak na rust staat aanvaller Gilermo Pengel op de juiste plek als de Hoornaars een corner slecht verwerken. Hij zet Velsen voor de tweede keer op voorsprong.

Waar Mukthar Suleiman Hollandia in de eerste helft de gelijkmaker voor zijn rekening neemt, doet invaller Joost Ruttenberg dat na het doelpunt van Pengel. Omdat de thuisploeg veerkracht toont, het meeste balbezit heeft en wel degelijk kansen creëert, lijkt een overwinning evengoed reëel.

Totdat minuut 86 aanbreekt en Plug ervoor zorgt dat de roodwitten voor de derde keer op rij niet winnen. ,,Met alle respect, maar Velsen is een ploeg die wij gewoon kunnen hebben”, verzekert Kuin. ,,Dat we nu dan evengoed van ze verliezen, doet me terugdenken aan vorig seizoen. Toen gebeurde dit continu. Ik dacht dat we dat punt met onze nieuwe ploeg voorbij waren, maar dat is toch niet helemaal waar.”

Er volgt een zucht. ,,Tot de winterstop wilden we het gat met koploper Hoogeveen in ieder geval op twee punten houden zodat we in de eerste wedstrijd na de winterstop over ze heen konden gaan door thuis van ze te winnen. Nu is het gat vijf punten. We moeten onszelf er maar niet teveel door van de wijs laten brengen. Het is duidelijk dat we er in de laatste twee wedstrijden van dit jaar keihard tegenaan moeten gaan om straks met een goed gevoel aan de tweede seizoenshelft te kunnen beginnen.”

Hollandia: Wiese, Reus, Buurman, Ploem, Kuin, Vissie, Spil, Zwagerman, Deen, Abelskamp (52. Ruttenberg), Suleiman.

Velsen: Pels, Zuiverloon (46. Castricum), Plug, Van Dam, Van den Boogaard (80. Dijkhuizen), Beck, Agyapong, Van Ooijen, Pengel, Scholten, Kloosterboer (68. Braaij).

Meer nieuws uit Sport West-Friesland