Koploper is Jong AZ te machtig [video]

Leeuwarden

Heel even dacht Jong AZ vrijdag op weg te zijn naar een nieuwe stunt in de eerste divisie. Na de verrassende zege op De Graafschap van afgelopen maandag namen de beloften op bezoek bij Cambuur brutaal de leiding, maar won de koploper toch: 3-1.

Het was Felix Correia die na drie minuten een blunder van Sonny Stevens afstrafte. De keeper uit Hoorn leverde de bal zo in bij de Portugese huurling van Manchester City, die naar het doel soleerde en afrondde.

Halverwege de eerste helft kantelde het iets sterkere Cambuur de wedstrijd via Stanley Akoy en Issa Kallon. Jong AZ mocht daarna blijven hopen op een punt en kreeg dankzij alleraardigst voetbal ook enkele mogelijkheden, maar een kwartier voor tijd nam Robert Mühren de laatste hoop weg.

Waar de Alkmaarders dachten aan een overtreding op Thijs Oosting, ging Cambuur ervandoor en deelde de oud-AZ’er de genadeklap uit.

Ranglijstaanvoerder Cambuur heeft nu 39 punten uit zeventien wedstrijden. De Friezen hebben een voorsprong van zes punten op naaste belager De Graafschap. De ploeg uit Doetinchem speelt morgen tegen Go Ahead Eagles.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen

Video uitgelicht