Einde seizoen voor AZ-verdediger Hatzidiakos

Pantelis Hatzidiakos verlaat geblesseerd het veld in de wedstrijd tegen Partizan Belgrado.
© ANP
ALKMAAR

Voor verdediger Pantelis Hatzidiakos van AZ zit het seizoen er al op. De Griekse international heeft een zware knieblessure overgehouden aan het Europese duel met Partizan Belgrado.

Hatzidiakos ging per brancard van het veld in Den Haag, waar AZ nog altijd z'n thuiswedstrijden afwerkt.

De 22-jarige Griek is de laatste weken bij afwezigheid van de geblesseerde Ron Vlaar een vaste waarde. Hatzidiakos vormt het hart van de defensie met Stijn Wuytens.

Het uitvallen van de Griekse verdediger, vijf minuten na rust na een op het oog onschuldig duel, was een enorme smet op de wonderlijke avond die AZ in het stadion van ADO Den Haag beleefde.

Hij werd tegen Partizan Belgrado bij een achterstand van 2-0 vervangen door spits Ferdy Druijf, die in de slotfase met twee doelpunten AZ een punt bezorgde (2-2) en daarmee een vervolg in de Europa League.

De blessure is een hard gelag voor Hatzidiakos. Hoewel hij in de voorbereiding de concurrentiestrijd verloor van Ron Vlaar was de verdediger bezig aan een ijzersterk seizoen. Vooral de laatste weken was Hatzidiakos in zeer goede doen. Als vervanger van de eveneens geblesseerde Vlaar was hij al geruime tijd basisspeler.

Omdat ook de rentree van Vlaar nog wel even op zich laat wachten, heeft trainer Arne Slot er door de blessure van Hatzidiakos plots een hoofdpijndossier bij. Hij heeft nu immers geen rechtsbenige centrale verdedigers meer. Vrijdag na de training liet hij weten er nog niet uit te zijn wie er zondag in het hart van de defensie naast Stijn Wuytens staat als VVV op bezoek komt in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag.

"Buiten het feit dat Hatzidiakos een geweldige gozer is, is hij aan een fantastisch seizoen bezig", zei trainer Arne Slot in Den Haag. "Hij heeft niet voor niets zijn debuut voor Griekenland gemaakt.”

Meer nieuws uit AZ