Coach Ten Hag na zege Ajax niet uitbundig

Dusan Tadic met coach Erik ten Hag.
© ANP
LILLE

Trainer Erik ten Hag zei "content" te zijn met de zege van Ajax in de Champions League bij Lille (2-0). "Maar overdreven blij zou ik het niet willen noemen", verklaarde hij. "Daarvoor gingen te veel dingen niet goed. We kunnen veel beter. "

"We zijn er nog niet", voegde hij er aan toe. "We staan bovenaan in de groep, dat is mooi. Maar we hebben in de volgende wedstrijd tegen Valencia nog wel minimaal een gelijkspel nodig om de achtste finale te bereiken."

Wat niet goed was? Ten Hag: "Soms viel de concentratie weg, bepaalde fases speelden we te hectisch en in een aantal gevallen speelden we de kansen niet goed genoeg uit. Dat zijn allemaal dingen die we ons op het niveau van de Champions League eigenlijk niet kunnen veroorloven. We kwamen in het spel waarin Lille goed is. Dat mag niet, daar moeten we stappen in maken. Maar ik ben toch content omdat niet veel ploegen hier winnen. We hebben kinderlijke fouten gemaakt maar hadden ook vier keer vaker kunnen scoren. Deze zege was dik en dik verdiend."

Ten Hag koos er voor om de geschorste Daley Blind en Joël Veltman te vervangen door Perr Schuurs en Lisandro Martínez. "Ik wilde een rechtsbenige en linksbenige speler in het hart van de defensie hebben", zei hij. "Ze hebben het uitstekend gedaan. Schuurs was heel dominant. Zo wil ik hem daar zien. Ik weet dat hij ook met Blind kan samenspelen. Het ligt allemaal dichtbij elkaar."

Ten Hag was onder de indruk van het spel van Hakim Ziyech, die met een doelpunt en assist een hoofdrol opeiste. "Hij is onze patron maar hij kan een nog grotere meneer worden. Hij kan nog beter. Hij doet wel fantastische dingen. Hij geeft ons spel zo veel variatie en diepte. Mooi was ook hoe hij met dat jongetje omging die het veld opliep. Zo kennen we hem. Hij is een ongelooflijke sociale persoonlijkheid. Echt hartverwarmend hoe hij iedereen steunt. Zo gaat hij ook met kinderen om."

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen