FC Volendam Vooraf: Wim Jonk vindt het tijd om de rollen om te draaien tegen NEC

Volendam

Ruim twintig jaar geleden won FC Volendam voor het laatst een thuiswedstrijd van NEC. Van de laatste vijf ontmoetingen in het Kras Stadion eindigden er vier in een nederlaag. ,,Tijd om de rollen om te draaien’’, zegt trainer Wim Jonk strijdvaardig.

Die mogelijkheid lijkt er zeker te zijn. FC Volendam heeft in de eerste divisie een reeks van vijf zeges achter de rug en barst van het zelfvertrouwen.

NEC speelde een week geleden teleurstellend gelijk tegen Jong Utrecht, maar is ook bezig aan een goede fase in de competitie en staat na zeven wedstrijden bovenaan in de tweede periode. Op één puntje gevolgd door FC Volendam.

De ploeg van Jonk heeft in de twee laatste ronden met Eindhoven (twaalfde) en MVV (zestiende) een op papier gunstig programma. Kortom: de winnaar van vrijdagavond heeft uitstekende papieren om de periodetitel te veroveren.

Jonk: ,,Het is een beladen, belangrijke wedstrijd waar hopelijk veel publiek op af komt. NEC heeft een behoorlijke begroting en dat schept verwachtingen, die club wil zo snel mogelijk terugkeren naar de eredivisie. Natuurlijk kijken we met een schuin oog naar de ranglijst, maar belangrijk is dat we ons eigen proces blijven vervolgen. Dát heeft tot onze goede reeks geleid.’’

Tegen NEC kan Jonk niet beschikken over spits Jelle Duin, die donderdag niet mee trainde bij FC Volendam vanwege een knieblessure. Daar tegenover staat de terugkeer van de Belgische aanvaller Francesco Antonucci, die hersteld is van zijn kwetsuur (ook aan de knie). Het duel begint vrijdag om 20.00 uur.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen