SPAR Wijk aan Zee weer open: iedereen aan de gratis appeltaart

Opening SPAR
© Heleen Vink
Wijk aan Zee

’Mooi’, zeggen twee kleine meisjes als ze donderdag door de feestelijke roodgroene ballonnenboog de vernieuwde SPAR van Wijk aan Zee binnenlopen.

Na een bliksemverbouwing van twee weken is de geheel vernieuwde enige buurtsuper van het dorp weer open. Geweldig wat de werklui in zo’n korte tijd hebben kunnen doen, meent Leon Poliste die met zijn vader Martin en moeder Johanna de winkel runt. Tussen de schappen klinkt het ’mooi’, ’wat ruim’, ’wat is het prachtig’ en worden de eigenaren door hun verraste klanten veelvuldig gefeliciteerd.

„Héél mooi. De eerste dag dat jullie dicht gingen misten we jullie al”, zegt Esther Verschoor en feliciteert Johanna. Met haar kleindochter Liv ontvangt Esther een gratis appeltaart.

Moe maar voldaan legt Johanna het nieuwe winkelprincipe uit, „Bij binnenkomst eerst langs alles voor het ontbijt, al doorlopend passeer je de middagmaaltijden, dan het avondeten, vervolgens alles voor de borrel en aan het eind vind je de cosmetica en schoonmaakmiddelen.” De nieuwe frisse eigentijdse inrichting met lage stoer grijze stellingen is overzichtelijk en open. Ook Ellen die al zestien jaar bij de dorpswinkel werkt vindt het resultaat top. „De winkel oogt vriendelijker. Je hebt meer contact met je collega’s en we hebben meer versproducten.”

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen