Verplichte buscombi voor Quick Boys-fans naar Blauwe zijde van de Westmaat wekt verbazing en onbegrip

Quick Boys en Spakenburg kwamen elkaar voor het laatst tegen in het seizoen 2017/2018, toen nog in de derde divisie.
© Archieffoto
Bunschoten

Spakenburg ontvangt komende zaterdag Quick Boys op sportpark De Westmaat. Het duel, dat om 15.00 uur aanvangt, is voor de Katwijkers alleen te bezoeken als ze gebruikmaken van de verplichte buscombi.

Om zoveel mogelijk supporters de gelegenheid te bieden Quick Boys te steunen tegen de Blauwen, houdt de tweededivisionist twee inschrijfavonden voor deze busreis. Op sportpark Nieuw-Zuid kunnen liefhebbers zich op dinsdag 26 en donderdag 28 november inschrijven.

Verplichte buscombi’s worden, uit angst voor ongeregeldheden, steeds gebruikelijker in de top van het amateurvoetbal. Zo golden die dit eerder seizoen zelfs ook voor de Katwijkse derby tussen Quick Boys en VV Katwijk, die in een tijdsbestek van drie dagen (één keer in de competitie en eenmaal voor de KNVB Beker) tweemaal op het programma stond.

Op social media wordt met verbazing en onbegrip gereageerd op het besluit om Quick Boys-fans niet toe te staan op eigen gelegenheid naar Spakenburg af te reizen. De supporters van beide clubs onderhouden een warme band en kunnen het juist minder goed vinden met de ’buren’ van de ander. Zo waren er drie jaar geleden ongeregeldheden tijdens de wedstrijden IJsselmeervogels-Quick Boys en Katwijk-Spakenburg, die destijds op dezelfde dag (12 december 2016) gespeeld werden.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen