Monumentale aula aan de Bosdrift in Hilversum is straks weer plek om je dierbaren op te baren

Begraafplaats aan de Bosdrift.
Hilversum

Uitvaartstichting Hilversum wil volgend jaar haar intrek nemen in het rijksmonumentale entreegebouw van de begraafplaats aan de Bosdrift dat al jaren leeg staat.

De beheerder van de begraafplaatsen en het crematorium in Hilversum heeft een verhuisvoorstel naar het in 2016 gerenoveerde gebouw ingediend bij de gemeente, de eigenaar van de aula. Eerder haakte de stichting af omdat de huurkosten te hoog zouden zijn. In 2016 is alleen de buitenkant opgeknapt. De binnenkant van het gebouw moet nog onderhanden genomen worden.

Het gebouw bij de Nieuwe Algemene Begraafplaats dat dateert uit 1889 moet een zogeheten funeraire bestemming krijgen.

Container

Uitvaartstichting Hilversum, waar 15 mensen werken, heeft nu haar onderkomen op begraafplaats Zuiderhof aan de Kolhornseweg. Daar is de ruimte te klein voor het team. Een deel van het personeel werkt in een tijdelijke container op het terrein. Uitbreiding of nieuwbouw op Zuiderhof is een stuk duurder dan verhuizen naar de Bosdrift becijferde de stichting. Het gebouw kan gebruikt worden voor onder meer plechtigheden, als opbaarkamer, administratie en als onderkomen voor het materiaal van de vijf groenmedewerkers.

,,Wij zijn op de hoogte van de plannen van de Uitvaartstichting”, meldt een woordvoerster van de gemeente. ,,Maar ze moeten nog besproken worden in het college als met de raad.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen