Ziyech geeft zichzelf rapportcijfer zeven

Hakim Ziyech. De selectie van Ajax arriveert per trein op het centraal station van Lille.
© ANP
LILLE

In de vorm van zijn leven staat Hakim Ziyech woensdagavond voor een nieuwe uitdaging als Ajax op bezoek gaat bij OSC Lille voor de vijfde groepswedstrijd van de Champions League. "Ik voel me goed", zegt hij. "Maar het kan altijd beter. Of ik mezelf een rapportcijfer kan geven? Nou, doe dan maar een zeven."

Veel wat Ziyech de laatste weken doet met zijn linkervoet verandert in goud. Zijn afgemeten passes op Quincy Promes bijvoorbeeld, die zaterdag tegen Heracles Almelo ook weer twee doelpunten opleverden. "We kennen elkaar van de jeugdploegen van het Nederlands elftal. We kijken naar elkaar en dan weet ik hoe ik moet schieten en Quincy hoe hij moet lopen."

Ajax heeft afgelopen zomer met Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne drie belangrijke spelers verloren. Maar Ziyech denkt dat zijn ploeg misschien nog wel lastiger te bespelen is dan vorig jaar. "We hebben onze speelstijl denk ik nog verder ontwikkeld", stelde hij.

Hakim Ziyech op het perron van Amsterdam Centraal. De selectie van Ajax pakt de trein voor de wedstrijd in de Champions League tegen Lille.
© ANP

Ajax reisde met de trein naar Lille. "Een stuk beter dan vliegen", zei Ziyech die bij aankomst op perron 46 van het centraal station van Lille werd opgewacht door tientallen enthousiaste Franse jongeren van Marokkaanse komaf.

"Veel Marokkanen hè", lachte de spelmaker voordat hij een vraag kreeg over de drie basisspelers van Marokkaanse komaf bij Ajax. "Toen ik naar Ajax kwam, was het een verhaal dat weinig Marokkaanse spelers daar slaagden. Het is alleen maar leuk dat we nu met zijn drieën zijn", doelde hij ook op Zakaria Labyad en Noussair Mazraoui.

"We kunnen onze borst natmaken", zei Ziyech over het uitduel met Lille. "Zij zullen ons onder druk gaan zetten en we missen inderdaad met Blind en Veltman twee belangrijke verdedigers. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat hun vervangers er zullen staan."

Hakim Ziyech met een liggende Noussair Mazraoui. Ajax traint voorafgaand aan het Champions League-duel tegen Lille OSC.
© ANP

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen