AZ vreest dat gemeente ’nee’ zegt tegen AZ-Ajax in Alkmaar

Het stadion van AZ.

Het stadion van AZ.© Foto Jan Jong

Theo Brinkman
Alkmaar

AZ is bang dat de gemeente Alkmaar geen toestemming gaat verlenen voor het spelen van AZ-Ajax in het stadion in Alkmaar. Die wedstrijd staat op het programma voor 15 december. AZ meent dat het stadion dan veilig is. De gemeente Alkmaar wil het stadion echter nog niet vrijgeven.

Dat schrijft AZ op zijn website. AZ begrijpt niets van de opstelling van de gemeente. ’De gemeente Alkmaar stelt voortdurend aanvullende vragen die in de beleving van AZ geen relatie hebben met het veilig kunnen spelen en vrijgeven van het stadion’, schrijft AZ in de verklaring op de website.

’Daarmee ontstaat - ondanks het zeer gedegen en deskundige rapport door Royal HaskoningDHV - een impasse die voor AZ onontwarbaar lijkt, omdat het niet helder is vanuit de gemeente Alkmaar wanneer men wel tevreden is. AZ beraadt zich nu op stappen die gezet kunnen worden om deze impasse te doorbreken.’

Lees ook: Demontage van dak AZ-stadion afgerond [video]

Op 10 augustus stortte een deel van het dak van AZ-stadion in. Inmiddels is het dak boven de hele tribune gedemonteerd. AZ, dat de afgelopen vier maanden zijn thuiswedstrijden in het stadion van ADO Den Haag afwerkte, rekende erop dat het op 15 december weer in Alkmaar zou kunnen spelen.

Wat er nu met AZ-Ajax gaat gebeuren is nog onduidelijk. Als de gemeente Alkmaar alsnog toestemming geeft, wordt dat duel in Alkmaar gespeeld. Zo niet, dan moet AZ een andere locatie zien te vinden of uitstel vragen aan de KNVB.

Lees ook: KNVB denkt al volop mee over oplossingen voor AZ-Ajax

(Lees hier alle artikelen over het ingestorte AZ-dak)

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen