Lille zonder Soumaoro en Fonte tegen Ajax

LILLE

Adama Soumaoro en José Fonte missen woensdagavond de thuiswedstrijd van Lille OSC tegen Ajax in de Champions League. Beide verdedigers zijn te geblesseerd om tijdens het vijfde groepsduel in actie te kunnen komen. "We missen dus veel ervaring, maar ik heb vertrouwen in hun jonge vervangers", zei trainer Christophe Galtier.

Lille is al uitgeschakeld voor een plaats in de achtste finales van de Champions League maar coach Galtier benadrukte dat Ajax te maken krijgt met een uiterst gemotiveerde tegenstander. "We zullen echt alles geven. Dat zijn we verplicht aan onszelf en aan onze fans. Al mijn spelers willen zich op dit niveau laten zien."

Lille heeft aan de eerste vier poulewedstrijden slechts één puntje overgehouden. Ajax, Chelsea en Valencia staan al op zeven punten. "Dat komt vooral omdat we veel van onze kansen niet hebben benut", verklaarde Galtier. "De uitwedstrijd tegen Ajax verliezen we met 3-0. Maar het zegt voldoende dat hun keeper toen de beste speler van de wedstrijd was. Misschien is het wel een voordeel dat we al zijn uitgeschakeld. Zonder druk kunnen mijn spelers zich misschien wel beter ontplooien."

Zonder de naar Arsenal vertrokken spits Nicolás Pepe is Lille niet meer de ploeg die vorig seizoen verraste met een tweede eindklassering in Ligue 1. Lille zakte zondag naar de tiende plaats van de competitie, met drie punten minder dan nummer vier Girondins de Bordeaux.

Trainer Galtier verloor vorige week zijn assistent João Sacramento en keeperstrainer Nuno Santos. Zij gingen in op een uitnodiging van José Mourinho om bij Tottenham Hotspur aan de slag te gaan. "Het is lastig om mensen tegen te houden als ze dolgraag willen vertrekken", zei Galtier. "Maar het voelt wel een beetje als verraad."

Niet alleen Lille mist twee belangrijke verdedigers. Ajax moet het in Stade Pierre-Mauroy stellen zonder de geschorste Daley Blind en Joël Veltman. "Dat is zeker een voordeel voor ons", zei Galtier. "Daar hebben we in onze trainingen ook aandacht aan besteed."

Meer nieuws uit Ajax