Ybeltje Berckmoes en Arnold Karskens beginnen een nieuwe omroep ’voor mensen die de Nederlandse cultuur hoog hebben zitten en terugverlangen naar de tijd dat je nog alles kon zeggen’ [video]

Ybeltje Berckmoes.
© Archieffoto ANP
Julianadorp

Oud-oorlogsverslaggever Arnold Karskens en voormalig VVD-Kamerlid Ybeltje Berckmoes uit Julianadorp willen met hun nieuwe omroep Ongehoord Nederland een plek binnen de publieke omroep veroveren. Daarvoor hebben ze steun bij de PVV en Forum voor Democratie gezocht.

„Nederland verandert langzaam in een heel nauwe maatschappij waarin problemen als massamigratie niet meer worden benoemd”, zegt Karskens (uit de Beemster) in het AD.

„Wij willen een stem zijn voor mensen die de Nederlandse cultuur hoog hebben zitten en terugverlangen naar de tijd dat je nog alles kon zeggen. Zonder politiek correct te hoeven zijn. De authentieke vrijheidsdrang die in Nederland hoog stond aangeschreven, is heel beperkt geworden. Ik voel me verplicht daar iets tegen te doen.”

Karskens en Berckmoes willen zich niet aansluiten bij de rechtse omroepen WNL en PowNed.

„We zijn niet links of rechts, maar onafhankelijk. Wij willen een tegengeluid laten horen en de eenzijdigheid tegengaan. Wij lanceren vandaag onze website ongehoordnederland.nl waar mensen die zich ongehoord voelen, een minuut filmtijd krijgen om hun zegje te doen. Ik laat me graag verrassen om iets van anderen te leren”, aldus Berckmoes.

De omroep krijgt de steun van politici Wilders en Baudet:

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.