AFC’34 zit bij doelpuntenfestijn aan de goede kant van de score

Gerard Klaver
Vijfhuizen

De top van de eerste klasse komt steeds meer in zicht voor AFC’34. Na een moeizame, maar verdiende 5-3 winst in Vijfhuizen op middenmoter DSOV is de (gedeelde) tweede plek in handen.

De Alkmaarders zijn inmiddels, met de bekerwinst op DTS en Monnickendam meegeteld, al acht duels ongeslagen en kunnen langzamerhand gaan dromen van meer. Trainer Job Dragtsma na afloop: ,,Een verdiende winst, zeker na een sterke eerste helft van ons. Aan de bal waren we veel beter dan DSOV. We krijgen het alleen toch nog lastig na de rust als zij de lange bal gaan spelen op hun lange spits en dan hopen dat ie goed valt. Dan moet je zorgen dat je rustig aan de bal blijft en de vrije man zoekt. Pas in de slotfase deden we dat weer prima.’’

Nadat spits Stefan Smal al na een paar minuten alleen voor doelman Davy de Back faalde, was het even later wel raak. Een voorzet van links van uitblinker Mustafe Baré kopte de blonde aanvaller hard tegen de touwen. Een aandringend AFC’34 leidde daarna niet tot meer treffers, waarna Lars van Rijn aan de andere kant met een droge knal een fout afstrafte (1-1). Toch zocht een beter AFC’34 met een voorsprong de rust op; Brian-Paul Tesselaar (even daarvoor in het veld gekomen voor de geblesseerde Stefan Smal) was attent bij een rebound, nadat De Back een schot van Sercan Yilmaz niet onder controle kreeg.

De 3-1 vlak na rust van Mustafe Baré leek het duel op slot te gooien, maar de veerkracht van DSOV viel te prijzen. Opnieuw Van Rijn vanuit een corner (2-3) en Sint Maarten-international Kay Gerritsen (3-4) zorgen met hun treffers steeds voor aansluiting.

Het was Sercan Yilmaz die met een fenomenale uithaal de verre kruising vond en de wedstrijd definitief de terechte winnaar bezorgde.

DSOV - AFC’34 3-5 (1-2). Smal 0-1, Van Rijn 1-1, Tesselaar 1-2, Baré 1-3, Van Rijn 2-3, Riemersma 2-4, Gerritsen 3-4, Sercan Yilmaz 3-5.

AFC’34: Wesselink; Koenders, Aykan, Staal, I. Yilmaz; Groot (64. Van Os), Riemersma, Snijders; S. Yilmaz, Smal (29. Tesselaar) en Baré (76. Yaakoubi).

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen