Premium

65-jarig Turks bruidspaar Erdoğdu-Yasar: ’Wij zijn echte Zaankanters’

Ramadan Erdogdu en Sebahat Erdogdu-Yasar (’Echte Zaankanters geworden’) met burgemeester Jan Hamming en diens vrouw Roya.
© Foto Pascal Fielmich
Zaandam

Ramadan Erdoğdu (91) was een van de eerste gastarbeiders die eind jaren ’60 de stap in het ongewisse zette om een nieuw leven buiten Turkije te beginnen. Inmiddels woont hij alweer ruim vijftig jaar aan de Jaspersstraat, samen met zijn echtgenote Sebahat Erdoğdu-Yasar (87). Hier werd zaterdag hun 65-jarig huwelijk ingetogen gevierd.

Dertien jaar was Sebahat toen zij in het huwelijk trad met de toenmalige achttienjarige Ramadan. De harde werker liet zijn jonge echtgenote bij zijn ouders achter in het Turkse dorp Basköy, om geld voor zijn gezin te gaan verdienen in het buitenland. België werd zijn eerste standplaats. Door een bezoek aan zijn broer in Zaandam werden de plannen voor een toekomst bij onze zuiderburen gewijzigd. Ramadan zette definitief voet op Zaanse bodem, haalde zijn gezin (dat inmiddels al was uitgegroeid tot vier kinderen) deze kant op en begon zijn Nederlandse carrière bij de supermarktketen Albert Heijn.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen