White Stones komt net niet toe aan verjaardagscadeau voor coach Bunink

Justin Recourt probeert de bal af te schermen voor Tevfik Ceyar van FCK/De Hommel.

Justin Recourt probeert de bal af te schermen voor Tevfik Ceyar van FCK/De Hommel.© Foto Martin de Haan

Ton Rooseboom
Egmond aan Zee

Het eerste puntje zat er voor White Stones net niet in op de 41e verjaardag van coach Rogier Bunink. De Egmondse hekkensluiter liet vrijdagavond tegen FCK/De Hommel echter zien nog lang niet afgeschreven te hoeven worden voor de eredivisie.

De Bossche nummer twee van de ranglijst mocht blij zijn dat het met de volle winst uit de Watertoren kon vertrekken, want White Stones was in de slotfase een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Keeper Ian Willems hield zijn team op de been bij pogingen van Tim Emmerik (vrije trap), Huib Sprenkeling en Mike Twisk. ,,Jammer, we hadden een gelijkspel verdiend’’, oordeelde Bunink direct na afloop. ,,Dat zou inderdaad wel een leuk cadeautje voor mijn verjaardag zijn geweest. Maar ik ben supertrots op hoe de ploeg heeft gespeeld. Dit geeft zeker vertrouwen voor de komende wedstrijden.’’

Beroerde start

White Stones verweerde zich kranig na een beroerde start. Al na negen seconden lag de bal achter doelman Wesselink en vier minuten later kon captain Younes Hadouir al zijn tweede treffer laten aantekenen. Allicht leidde de snelle 0-2 voorsprong tot gemakzucht aan de kant van De Hommel. De thuisploeg kreeg meer grip op het spel. Na een combinatie met Justin Recourt kon Emmerik de 1-2 binnen lopen. Kort voor rust herstelde Kenan Koseoglu de marge van twee doelpunten, 1-3.

In de tweede helft gooiden de Egmonders alle schroom van zich af en gingen op zoek naar de aansluiting. Die kwam er op fraaie wijze. Met een man in de rug plukte Rens Eijlander de bal uit de lucht en in de draai schoot hij raak, 2-3.

Dat hoogtepuntje van de avond kreeg echter geen vervolg, zodat White Stones de achtste nederlaag van het seizoen moest incasseren.

White Stones: Wesselink, Emmerik, Van Zoelen, Sprenkeling, Eijlander, Twisk, Recourt, Zentveld en Tervoort.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen