Het raadsel van de onleesbare e-mails uit het Hilversumse raadhuis

Hilversum

Raadslid Hidde Fennema zit al tijden met zijn handen in het haar. Hij kan namelijk de e-mails verstuurd door de gemeente niet lezen.

Het Hilversumse VVD-raadslid heeft naar eigen zeggen geprobeerd het probleem op te lossen via de afdeling ICT van Hilversum, de griffie en de gemeentesecretaris. Zonder gewenst resultaat. Nog altijd ontvangt hij alle bijlagen in één bestand met de naam ’winmail.dat’. En dat bestand is niet te openen.

De oorzaak zit ’m in een simpele instelling in Outlook die bij de gemeente standaard is’, aldus Fennema in een brief aan verantwoordelijk wethouder Walters. ’Die instelling zorgt ervoor dat e-mails in een door Microsoft ’verbeterd’ formaat worden gestuurd en dat de bijlagen daardoor niet meer leesbaar zijn’, aldus het raadslid. Veel mailprogramma’s lossen dit zelf op, maar andere niet waardoor raadsleden, maar ook inwoners, sommige mails van Hilversum niet kunnen lezen.

De wethouder had geen verlossend antwoord. Omdat Fennema zelf bij een andere vergadering aanwezig was, kreeg zijn fractiegenoot Frits Vogel een screenshot met hoe de mailserver is ingericht op het raadhuis.

Daarnaast kreeg Fennema het nummer van de deskundige bij de gemeente om zich samen over het probleem te buigen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen