Zuidoostbeemster krijgt eindelijk bushaltes

Zuidoostbeemster

Bus 305 rijdt sinds juli vorig jaar over de Purmerenderweg, maar er waren nog geen haltes in Zuidoostbeemster waar de bus kon stoppen. Daar komt binnenkort verandering in. Op maandag 25 november beginnen de werkzaamheden aan de bushaltes. Vanaf 15 december gaat de bus ook stoppen in Zuidoostbeemster.

De werkzaamheden duren zo’n twee weken. Er komen twee bushaltes aan de Purmerenderweg. De halte voor de bus naar Amsterdam is een tijdelijke halte. Deze komt ter hoogte van het Zuiderpad. De andere kant op komt een definitieve en toegankelijke bushalte ter hoogte van het Middenpad. De werkzaamheden vinden overdag plaats op beide locaties tegelijkertijd.

Het parkeren van fietsen nabij de bushaltes is nog een probleem. De afgelopen weken is PFAS veel in het nieuws geweest. Dit is een verzameling chemische stoffen die op veel plekken in Nederland in de grond zit. Dit is ook het geval op de locatie waar het fietsparkeren is gepland. Hierdoor is het nu niet mogelijk om op deze locatie werkzaamheden in de grond uit te voeren. In december volgen aanvullende richtlijnen voor het omgaan met PFAS. Daarna bekijkt de gemeente wat er nodig is om alsnog het parkeren van fietsen mogelijk te maken.

Meer nieuws uit Waterland