Kletsnat in waterdichte jas van De Bijenkorf. Ra ra, hoe kan dat?

Kletsnat in waterdichte jas van De Bijenkorf. Ra ra, hoe kan dat?

Een regenjack waarin je kletsnet wordt, wat heb je daar nou aan?

Kort voor haar vakantie naar Oostenrijk koopt Agnes Korver bij de Bijenkorf een mooi maar ook prijzig regenjack van The North Face, Phantastic met camouflageprint. Na de eerste de beste regenbui in de bergen is zij ondanks dat regenjack doorweekt. Thuis zoekt ze contact met de Bijenkorf. Maar die geeft niet thuis en het jack hangt nu ongebruikt in haar kast.

De Bijenkorf heeft haar klacht onderzocht, dat wel. Ze hebben het zelf nog getest door wat water op de naden te spuiten - de meest kwetsbare plekken - en dat ging er niet doorheen. Maar, schrijft de Bijenkorf haar, ’Het doorlaten van water bij een regenbui hoort bij de kenmerken van deze jas. Het gaat hier om een waterbestendige jas en niet om een waterdichte jas. Een waterbestendige jas kan water doorlaten bij een regenbui. We kunnen de jas helaas niet retour nemen.’

Daar moet mevrouw Korver het mee doen. Mevrouw Korver is teleurgesteld. ,,Het is geen regenjas, de tekst ’zomerjas’ zou beter voldoen.” Raar, zegt de Bijenkorf op de eigen site zowel dat het jack waterafstotend is als waterproof. Wat is het nu? Het verhaal krijgt gelukkig maar een andere wending wanneer wij contact opnemen met de fabrikant van de jas, The North Face. Die geeft aan dat de jas is gemaakt met DryVent en daarom volledig water- en winddicht en ademend hoort te zijn. Dat is hij kennelijk niet, maar goed, we wijzen de Bijenkorf erop dat ze Agnes Korver dus geen waterbestendig maar een waterdicht jack hebben verkocht dat niet voldoet. Pas dan biedt de Bijenkorf aan dat ze de jas opnieuw kan opsturen en haar geld terugkrijgt.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de Ombudsman? Mail ons!

Ombudsman nieuwsbrief

Durk Geertsma en Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.

Meer nieuws uit Ombudsman

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.