Bedrijf ontruimd in Huizen na vrijkomen onbekende stof

© Foto’s: Caspar Huurdeman
1/4
HUIZEN

Een bedrijf aan de Rokerijweg in Huizen is donderdagochtend ontruimd. In het pand zou een chemische lucht zijn geroken. Volgens de brandweer is bij een mengproces een onbekende stof vrijgekomen.

Lees hier meer: Oorzaak chemische reactie BN International onbekend: ’Al jaren voeren wij het mengproces op dezelfde manier uit’

Het gaat om het bedrijf BN International. Zo’n 50 man personeel staat buiten de inzet van de brandweer af te wachten. Een van hen heeft een deken omgewikkeld gekregen.

De brandweer is met veel personeel onderzoek aan het doen in het gebouw. Er is opgeschaald naar GRIP2 en er zijn veel hulpdiensten ingezet.

Metingen door de brandweer moeten duidelijk maken wat voor stof er precies is vrijgekomen. Vooralsnog is geen sprake van gevaar voor de omgeving. Desondanks is een ruim gebied afgezet. De hoge opschaling en inzet van veel brandweer is uit voorzorg, aldus de Brandweer Gooi en Vechtstreek op Twitter.

[update 13.30 uur] Er is een chemische reactie ontstaan bij een mengproces in een klein vat in het bedrijfspand. De brandweer heeft het vat samen met medewerkers van BN International gestabiliseerd. Hierbij zijn verder geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De brandweer gaat het pand ventileren, waarbij mogelijk nog wat stankoverlast kan ontstaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen