Fortuna met hakken over de sloot door na bekerduel met Vrone

Wormerveer

Fortuna Wormerveer heeft zich geplaatst bij de laatste 32 van het bekertoernooi van het district West 1. Daar had de zondageersteklasser wel strafschoppen voor nodig. Tegen het twee klassen lager spelende Vrone was het na negentig minuten 2-2. Fortuna was daarna met 5-4 het meest trefzeker vanaf de penaltystip.

Het zag er zelfs naar uit dat de ploeg die vorig jaar nog de finale haalde nu al zou stranden in de tweede ronde. De gelijkmaker van Sander van der Pol viel immers pas in de slotseconden van de wedstrijd. Daarna ging het voor de bezoekers bij de vierde penalty mis. Fortuna bleef foutloos en Jermano Huwaë schoot de beslissende binnen.

Een goed einde aan een moeizame wedstrijd, moest elftalleider John Kuijt concluderen. Al verdienden de bezoekers uit Sint-Pancras ook credits, stelde Kuijt. ,,Zij hebben echt verdienstelijk gespeeld. Wij hadden weliswaar het meeste balbezit, maar misten de vindingrijkheid om door hun verdediging heen te komen. Daarnaast waren zij op de counters levensgevaarlijk en wist met name hun linksbuiten (Dennis Konijn) onze verdediging goed te ontregelen.”

Vrone kwam al binnen tien minuten via Daniël Leijen op 0-1 . Pas na een uur spelen kwam Fortuna langzij, via een afstandsschot van Nick Snelders. Het leidde echter niet tot een ommekeer in de wedstrijd, want de bezoekers kwamen andermaal op voorsprong. Dit keer via Konijn. ,,Daarna zetten we alles op alles en valt hij gelukkig nog”, kon Kuijt opgelucht adem halen.

Want Fortuna wil ook dit jaar weer ver komen in de beker. ,,We hebben in de landelijke beker een heel goede prestatie neergezet, dus we willen graag weer zoiets bereiken.” Maar dan moet het een stuk beter, besefte Kuijt. ,,Want dit was ver onder ons kunnen.”

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek