Komische sfeer op de tribune bij duel tussen volleybalsters Madjoe en Simokos

Madjoe in de aanval in de wedstrijd tegen Simokos.
© Foto Theo Groot
Enkhuizen

Een team dat aan het begin van het seizoen zeven speelsters van de tegenstander aan de selectie heeft toegevoegd, moet toch makkelijk kunnen winnen. Ja, Madjoe won wel van Simokos, maar makkelijk? Nee, dat niet: 25-19, 28-30 en 25-10.

Het opvallende bekertreffen zorgde voor een komische sfeer op de tribune. ’Ik weet niet of we wel naast haar kunnen zitten, ze is niet van Madjoe’, zei de één lacherig. De ander: ’Voor wie zijn we vandaag eigenlijk?’ Sommige fans juichten de ene keer voor een punt van Madjoe en de andere keer voor een mooie serie van Simokos.

Het was helemaal niet raar om te verwachten dat Madjoe de opponent in de beker van gisteravond dik zou verslaan. Deze twee clubs onderzochten eerder of ze samen zouden kunnen gaan. Toen dat er niet van kwam, stapten zeven speelsters over naar het team dat een niveau hoger speelt.

Maar, wist coach Ab Deurman van Madjoe, in dat verwachtingspatroon zat ook iets verraderlijks. Simokos had immers niets te verliezen in sporthal De Drecht. Dat bleek vanaf minuut één: Simokos was helemaal niet bang voor de tegenstand van Madjoe.

Voordeel van deze ontmoeting was ten minste dat de tribune propvol zat. Iedereen wilde zien hoe de teams het er vanaf zouden brengen. ,,Alleen maar leuk dit”, zei Madjoe-speelster Ilse Redeker. ,,Met een hoop tegenstanders in deze wedstrijd heb ik jarenlang samengespeeld. Natuurlijk wil je dan extra graag winnen.”

Maar vooral in de tweede set toonde Simokos aan niet kansloos te zijn tegen een opponent van een hoger niveau. Het zag er zelfs lang naar uit dat de bezoekers er met een set vandoor zouden gaan. Pas bij de 16-17 kwam Madjoe op voorsprong. Simokos liet zich daardoor niet kisten en ging gewoon weer verder waar het gebleven was: met punten pakken. Het werd 21-18, maar uiteindelijk ook 24-24. Simokos bleef strijden, stond nog met 27-26 en 28-27 voor, tot de aanhoudendheid van Madjoe toch de doorslag gaf.

In de derde set zette de thuisploeg het duel definitief naar zijn hand. ,,Toen hebben we eindelijk ons niveau kunnen laten zien”, stelde Redeker. Toch klinkt dat apart, want nog niet zo lang geleden speelde het halve team van dit Madjoe bij Simokos. Maar, stelt Redeker, dat is ook juist een voordeel geweest voor het aanpassingsproces. Ze kende al een hoop ’nieuwe’ teamgenoten. Aangevuld met wie er al waren is dit een team dat zich nu met vertrouwen opmaakt voor de volgende bekerronde.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen