IJsselmeervogels en Ted Verdonkschot na dit seizoen uit elkaar

Ted Verdonkschot overleefde afgelopen voorjaar een ’motie van wantrouwen’ en gaat momenteel met IJsselmeervogels aan kop in de tweede divisie
© Archieffoto
Spakenburg

De wegen van Ted Verdonkschot en IJsselmeervogels scheiden komende zomer. De koploper van de tweede divisie en de trainer hebben in goed overleg besloten om het aan het einde van dit seizoen aflopende contract van de Haarlemmer niet te verlengen, zo werd donderdagavond naar buiten gebracht.

De 56-jarige Verdonkschot streek in de zomer van 2018 neer op de Westmaat, als opvolger van Willem Leushuis. Hij kwam over van competitiegenoot Koninklijke HFC en was eerder werkzaam bij onder meer Rijnsburgse Boys, waar hij grote successen vierde, HHC Hardenberg en Quick Boys.

In zijn eerste seizoen bij de Rooien deed hij lang mee om het kampioenschap, maar was er ook de nodige kritiek. Begin mei meldde deze krant dat het draagvlak binnen de spelersgroep voor de trainer flink was afgebrokkeld.

Desondanks besloot de club zijn nog tot het einde van dit seizoen doorlopende contract te respecteren, maar een derde dienstjaar wordt er dus niet aan vastgeplakt.

,,Na twee intensieve jaren gaan zowel Ted als wij op zoek naar een mooie volgende stap’’, licht de technische commissie de beslissing op de eigen website toe.

,,Door vroeg de gesprekken met Ted aan te gaan, heeft ook hij ruim de tijd om een nieuwe club te vinden. We wensen hem dan ook veel succes bij het vinden van een passende uitdaging.“We kijken terug op een succesvolle tijd met Ted als trainer voor de groep. Vorig seizoen hadden we de top-5 als doelstelling gesteld en hebben we uiteindelijk nog lang meegedaan om de titel. Dit jaar willen we mee gaan doen om de titel en daar zijn we op dit moment goed voor onderweg. Voordat we afscheid nemen willen we zo mogelijk afsluiten met het hoogst haalbare: het kampioenschap.”

Lees hier meer: De wegen van ’energie vretend’ IJsselmeervogels en trainer Ted Verdonkschot scheiden na dit seizoen alsnog: ’Dan kom je gezamenlijk tot de conclusie dat dit de enige juiste beslissing is’

Meer nieuws uit Sport Gooi