Coppoolse door promotie op werk gestopt met trainerscursus en werkzaamheden bij HCSC

Den Helder

Hoofdtrainer Fred Dekker, op papier, en zijn assistent Frans Coppoolse, in de praktijk, zijn met onmiddellijke ingang gestopt bij de hoofdmacht van zaterdag derdeklasser HCSC.

Reden van hun vertrek is verandering van werk door promotie van Coppoolse bij de Koninklijke Marine. Daardoor moest hij de cursus Oefenmeester II afbreken.

,,Zonder dat diploma heeft doorgaan bij HCSC voor hem geen zin’’, stelt voorzitter Dirk Koorn. ,,De constructie voor dit seizoen was dat Frans de trainingen en coaching van het eerste elftal zou verzorgen waarbij de aanwezigheid van Dekker, in een ondersteunende rol, niet altijd vereist zou zijn. Daar gaat de KNVB niet mee akkoord en er staat een fikse boete op als de gediplomeerde trainer er niet constant bij is. Dat risico nemen we niet en Dekker is niet bereid om het nu over te nemen.’’

Het probleem is voorlopig opgelost met het doorschuiven van Ben Visser, trainer/coach van het tweede elftal. Hij beschikt in tegenstelling tot Coppoolse over Oefenmeester II. Zijn assistent Ronald Dalmaijer krijgt voorlopig, met Patrick Vogelzang, de leiding over HCSC 2.

Koorn: ,,De selectie is uiteraard op de hoogte maar we hebben komende week overleg met de spelersraad. We worden overvallen door deze ontwikkeling en vervanging. Halverwege het seizoen met een oplossing komen , is niet eenvoudig.’’

Meer nieuws uit Sport Den Helder