FC Volendam Vooraf: duel tegen Excelsior begint met ’staking’

Volendam

De wedstrijd tegen Excelsior-FC Volendam wierp haar schaduw al flink vooruit. Supporters van Volendam hadden het duel uitgekozen voor de jaarlijkse Zwarte Pieten-actie, maar begin november werd bekend gemaakt dat geschminkte supporters van de tribune geweerd worden. Daar kwam het racisme-incident bij Den Bosch van vorige week overheen.

Bij de wedstrijden in het betaald voetbal wordt door de spelers in de eerste minuut na het beginsignaal ’gestaakt’ onder het motto: ’Racisme? Dan voetballen we niet’.

In Rotterdam heeft actie extra gevoelswaarde, omdat Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira de aanleiding vormt voor de actie. In Den Bosch was deze voetballer het mikpunt van racistische spreekkoren.

Op sportief gebied is de wedstrijd tegen Excelsior van grote waarde voor Volendam. Dankzij vier achtereenvolgende zeges (Jong AZ, Jong Ajax, Jong Utrecht en TOP Oss) staat de ploeg van trainer Wim Jonk er goed voor in de strijd om de tweede periode. Volendam staat tweede, met evenveel punten als NEC.

De ploeg uit Nijmegen heeft een wedstrijd minder gespeeld, maar meldt zich volgende week als tegenstander in Volendam. Ook De Graafschap staat er met twee punten achterstand en een duel minder gespeeld op dit moment iets beter voor dan de Noord-Hollanders.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen