Er is toch een piepkleine kans op subsidie voor de intocht van Sinterklaas in Den Helder

Sinterklaas tijdens de intocht van dit jaar in Den Helder

Sinterklaas tijdens de intocht van dit jaar in Den Helder© Foto HOB

Petra Bies
Den Helder

De kans dat er gemeentelijke subsidie wordt gegeven voor de intocht van Sinterklaas volgend jaar is piepklein.

De Heldere ondernemersvereniging binnenstad (HOB) verzorgde altijd de intocht en deed ook de subsidieaanvragen, maar zoals eerder bericht stoppen de winkeliers met de organisatie en is er voor 2020 door hen geen subsidie aangevraagd.

Het Sint Nicolaas Genootschap van Marcel Karhof heeft nu besloten de intocht van volgend jaar te organiseren, maar komt te laat met de subsidieaanvraag. Dat moest namelijk voor 1 oktober.

Buiten de boot

„Het indienen van een aanvraag staat natuurlijk wel vrij; mocht er in 2020 onverwachts alsnog budget vrijkomen dan komt dat eerst ten gunste van op de lijst staande evenementen die nu om budgettaire redenen buiten de boot vielen.”

„Als er dan alsnog budget beschikbaar is, kunnen we een tweede ronde subsidie uitschrijven en kunnen ze alsnog, net als andere organisaties, een aanvraag indienen. De kans dat er op deze wijze budget beschikbaar komt is echter wel heel klein. Maar in theorie dus wel mogelijk”, aldus gemeentevoorlichter Florentine de Maar.

De gemeente subsidieert niet het hele evenement, het gaat om maximaal vijfentwintig procent van de kosten. Karhof denkt er desnoods ook zonder de gemeentelijke subsidie uit te komen, zei hij eerder in een interview in deze krant.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.