Jongen (13) geslagen en bespuugd door duo op scooter in Hilversum

HILVERSUM

Een 13-jarige jongen is eerder deze maand mishandeld door twee jongens in Hilversum. Dit gebeurde op vrijdag 8 november op de Vaartweg, de politie is op zoek naar getuigen.

De jongen fietste rond 18:05 uur over de Vaartweg, toen hij linksaf de Havenstraat in wilde slaan kwamen twee jongens op een brommer links van hem rijden. De jongen op de fiets hoorde dat de bestuurder van de bromfiets iets tegen hem zei. Toen hij vroeg wat hij zei omdat hij hem niet kon verstaan, zei de bestuurder van de scooter: “Hou je kankerbek”.

Eenmaal op de Havenstraat kwam de bromfiets opnieuw naast de jongen rijden. De twee op de bromfiets dwongen de jongen op de fiets tegen de stoep tot stilstand. Ze kwamen allebei tot stilstand en er volgde een woordenwisseling. De bestuurder van de scooter gaf de 13-jarige jongen meerdere harde klappen tegen zijn hoofd en bespuugde hem.

Van de jongens op de scooter is een signalement bekend. De bestuurder is een jongen van vermoedelijk 16 of 17 jaar oud met een licht getinte huidskleur. Hij is tussen 170 cm en 180 cm lang. De jongen had opgeschoren haar met op de bovenkant krullen, droeg een muts op zijn hoofd en geen helm en had een gewatteerde jas met een bontkraag aan. Zijn bromfiets was zwart en had een donkere bezorgbox achterop.

Van de bijrijder is alleen bekend dat hij een licht getinte huidskleur heeft en in het zwart gekleed was.

De politie vraagt mensen die iets van het incident gezien hebben of meer informatie hebben over de daders om zich te melden.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen